BasBQ
Beef en Steak

Lamsschouer

 
 

Superjohn

Stoker
Berichten
357
Deze:


Gaat vandaag in deze:
https://www.pinterest.com/pin/296111744220537681/

Ik denk temperatuur ca 140 graden, een kleine 4 uur....Tips?

Ik wil er ook wat aardappelen omheen leggen en mee roosteren, doe ik die er gelijk bij of voeg ik ze later toe??
 
Ziet er heerlijk uit. Je aardappels zou ik pas later toevoegen, kunnen ze mooi wat vetsappen opnemen tijdens het garen. Lekker!! :D
 
Ziet er goed uit. Heb je de rozemarijn in het vlees gestoken?
 
Mjammie, gaat lekker worden... Succes!
 
Ik ben voor! Je aardappels zou ik later toevoegen. Hebben ook een iets hogere temperatuur nodig om ze mooi 'fluffy' te krijgen. Misschien eerst aanbakken in de pan en dan er bij doen.
 
Erg teleurstellend....

Klaar om te gaan:


aan het eind even rusten en de aardappelen even op kleur brengen:


En klaar om aan te vallen:


.........maar niet lekker en erg taai....
Ik denk dat het bij de inkoop al mis is gegaan, ik had mooie lamsschouder gezien bij mij favoriete slager in Utrecht, deze wogen ca 1,6 kg. Ik had deze even snel in Rotterdam gekocht maar was 2,6 kg en ze hadden niet kleiner....achteraf denk ik schapenschouder ipv lamsschouder  :(

Blijft er een vraag over, ik gemiddeld 130 graden ca 3,5 uur lang en nog steeds erg taai, is dat normaal?
Uiteindelijk is de kern temperatuur wel richting 80 graden gegaan, kan dat soms de oorzaak zijn?
 
Terug
Bovenaan Onderaan