- Berichten
- 590
Gisteren voor het eerst een lamsschouder bereidt en een broodje pulled lamb geserveerd. Had bij de slager een stuk gehaald van 2kg, daar nog 200-300 gram vet van weggesneden. Dit op laag vuur aangezet om het vet uit te smelten en later bij het inpakken toe te voegen.
Rub gemaakt van zout, peper, rozemarijn, knoflook, ui, nigella, sumak, paprika en mandarijnzest. Schouder ingesmeerd en in het vacuüm in de koelkast.
Volgende dag rond 10.30 de q aangemaakt en vlees erop. Rookhout van eik en temperatuur naar 120 graden laten komen. 3u later zat ie op 65 graden, ingepakt met lamsvet, 2 mandarijn en wat geroosterd ui. Toen ging het snel, om 15 zat ik al op 93 graden. Handdoeken, koelbox en warm houden tot 18u.
Pullen ging moeizamer dan ik gewend was van pulled pork. Wel een mooi stuk vlees, weinig pezen, kraakbeen etc. Geserveerd op een Griekse pita van de Jumbo. Voor mij de beste kant en klare pita uit de supermarkt. Als toppings: ingelegde rode ui, feta, olijven, tzatziki en een beetje ijsbergsla. Vlees was heerlijk mals met fantastische bite. Gaan we zeker vaker maken!
De foto's:
Rub gemaakt van zout, peper, rozemarijn, knoflook, ui, nigella, sumak, paprika en mandarijnzest. Schouder ingesmeerd en in het vacuüm in de koelkast.
Volgende dag rond 10.30 de q aangemaakt en vlees erop. Rookhout van eik en temperatuur naar 120 graden laten komen. 3u later zat ie op 65 graden, ingepakt met lamsvet, 2 mandarijn en wat geroosterd ui. Toen ging het snel, om 15 zat ik al op 93 graden. Handdoeken, koelbox en warm houden tot 18u.
Pullen ging moeizamer dan ik gewend was van pulled pork. Wel een mooi stuk vlees, weinig pezen, kraakbeen etc. Geserveerd op een Griekse pita van de Jumbo. Voor mij de beste kant en klare pita uit de supermarkt. Als toppings: ingelegde rode ui, feta, olijven, tzatziki en een beetje ijsbergsla. Vlees was heerlijk mals met fantastische bite. Gaan we zeker vaker maken!
De foto's: