BasBQ
Beef en Steak

Lamsschouder: Pulled lamb

 

Spekkie

Pitmaster
Berichten
593
Gisteren voor het eerst een lamsschouder bereidt en een broodje pulled lamb geserveerd. Had bij de slager een stuk gehaald van 2kg, daar nog 200-300 gram vet van weggesneden. Dit op laag vuur aangezet om het vet uit te smelten en later bij het inpakken toe te voegen.

Rub gemaakt van zout, peper, rozemarijn, knoflook, ui, nigella, sumak, paprika en mandarijnzest. Schouder ingesmeerd en in het vacuüm in de koelkast.

Volgende dag rond 10.30 de q aangemaakt en vlees erop. Rookhout van eik en temperatuur naar 120 graden laten komen. 3u later zat ie op 65 graden, ingepakt met lamsvet, 2 mandarijn en wat geroosterd ui. Toen ging het snel, om 15 zat ik al op 93 graden. Handdoeken, koelbox en warm houden tot 18u.

Pullen ging moeizamer dan ik gewend was van pulled pork. Wel een mooi stuk vlees, weinig pezen, kraakbeen etc. Geserveerd op een Griekse pita van de Jumbo. Voor mij de beste kant en klare pita uit de supermarkt. Als toppings: ingelegde rode ui, feta, olijven, tzatziki en een beetje ijsbergsla. Vlees was heerlijk mals met fantastische bite. Gaan we zeker vaker maken!

De foto's:

IMG_20210903_173252335.jpg



IMG_20210903_174342053.jpg


IMG_20210904_102241428.jpg

IMG_20210904_105350667_HDR.jpg

IMG_20210904_133505619_HDR.jpg

IMG_20210904_192403991.jpg

IMG_20210904_184235785.jpg

Screenshot_20210904-203734.png
 
Deze was ik nog niet eerder tegen gekomen! Ziet er erg lekker uit, gaat zeker op het lijstje. Al plannen voor de leftovers of was alles op?
 
Ik heb hem vorige keer gemaakt met kant en klare kruiden van mijn Turkse slager. Deze mix ga ik ook zeker proberen.
Ziet er weer heerlijk uit

Verkijk je wel snel op de kg's je raakt nog wel wat kwijt aan bot enz...

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Zal lekker geroken hebben in de tuin
Lekker broodje gemaakt
 
Wow dat ziet er wel heel lekker uit. Ga ik ook eens proberen.
 
Ik heb hem vorige keer gemaakt met kant en klare kruiden van mijn Turkse slager. Deze mix ga ik ook zeker proberen.
Ziet er weer heerlijk uit

Verkijk je wel snel op de kg's je raakt nog wel wat kwijt aan bot enz...

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
Klopt, al viel de kwaliteit me 100% me. Had wat verhalen gelezen over veel pezen, harde stukken etc. Kon er hier ook nog niet veel over terugvinden, maar echt leuk om te doen deze. Ook geen vervelend overheersende geur/smaak van het lam
 
Los van het bot was vrijwel al het vlees eetbaar.Dat viel me 100% mee.

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Is ook heerlijk met een worchestershire barbecuesaus!
 
Is ook heerlijk met een worchestershire barbecuesaus!
Ik zag hem op je website toen ik aan het zoeken was naar inspiratie. Wil er een twist op gaan maken. Mijn broertje heeft een tijd in Sheffield gewoon en daar hebben ze Henderson's relish. Schijnt volgens de mensen daar natuurlijk veeeeeel lekkerder te zijn dan worcestersaus. Dus dat gaan we eens testen..
IMG_20210905_185351172.jpg
 
Mooie run, ziet er erg lekker uit. Mooie broodjes geworden. Jullie hebben lekker gegeten top
 
Terug
Bovenaan Onderaan