- Berichten
- 289
Het vlees met Pasen is toch wel lamsvlees. De kinderen waren naar Paaspop dus had ik een lamrack voor mijn vrouw en mij gehaald. Een puntje: Ik had dit nog nooit gemaakt omdat mijn vrouw dacht dat ze lam niet lekker vond. Ze had een tijdje terug een stukje geproefd en vond het lekker dus wilde ze graag dat ik het een keer ging maken op de bbq. Dus voor de eerste keer lamsrack.
Ik had een vrij simpel gerecht van Ralph de Kok gevonden. Eerst een beetje zilverskin en overtollig vet verwijderd. Daarna 2 knoflooktenen geraspt en over het vlees gesmeerd en daarna wat peper en zout.
Eerst anderhalve minuut op het gietijzeren rooster op de vetzijde. Daarna indirect op de vleeszijde met de bbq op 200 graden. Ik had hem door gegaard naar 52 graden en even laten rusten.
Daarna snijden en lekker bij Romaine sla en aardappelkroketjes.
Het vlees was super mals en sappig. Ook mijn vrouw vond het lekker. Is dus voor herhaling vatbaar.
Niet slecht voor een eerste keer.
Ik had een vrij simpel gerecht van Ralph de Kok gevonden. Eerst een beetje zilverskin en overtollig vet verwijderd. Daarna 2 knoflooktenen geraspt en over het vlees gesmeerd en daarna wat peper en zout.
Eerst anderhalve minuut op het gietijzeren rooster op de vetzijde. Daarna indirect op de vleeszijde met de bbq op 200 graden. Ik had hem door gegaard naar 52 graden en even laten rusten.
Daarna snijden en lekker bij Romaine sla en aardappelkroketjes.
Het vlees was super mals en sappig. Ook mijn vrouw vond het lekker. Is dus voor herhaling vatbaar.
Niet slecht voor een eerste keer.