- Berichten
- 3.148
Het is lente.
@Smoke-A-Holic kondigde hem begin deze maand aan en de natuur heeft begrepen wat we wilde.
Lekkere dagen gevuld met zon en aangename temperaturen. Ik kan hier zo van genieten, kinderen lekker buiten spelen, eitje aan, rust en vrede.
Geïnspireerd door de fotowedstrijd van deze maand zijn wij ook aan de slag gegaan. Ik vond het wel weer tijd voor een lamsrack en de vrouw vond toevallig een asperge salade in de Foodies van April 2022. De combinatie zou wel moeten werken zeggen we dan maar. Omdat de asperges al een schitterende dressing kregen heb ik het rustig aan gedaan met het lammetje. Het is immers als zo'n smakelijk stukje vlees.
Wat silverskin verwijderd en voorzien van wat Zout, peper en knoflook. (Psg? Spg? Wat was de volgorde?
)
Vervolgens buiten in de kersen rook het eitje z'n ding laten doen. Indirect, graadje of 160.
Weer eens de trusty old Fantast erin geprikt.
Als je nog eens 'bang for your buck' zoekt..
50 graden, piep piep piep.
De rook was weggetrokken maar beide lammetjes namen al een geweldige geur mee. Even laten rusten.
Tijd voor de asperges.
Groen én witte jawel.
Lekker grillen met die staven, van te voren wat ingesmeerd met olie.
Die kwamen er schitterend vanaf (exclusief 2 groene, een door 't rooster en een zelfs langs de firebox.. Goeie reminder om die er zo nog even uit te vissen)
De lamsracks waren klaar voor de 2e en laatste ronde.
Flink heet gemaakt op de grill want we wilde hem niet verder garen. Ondertussen de geitenkaas met een brulee brander aangepakt.
De vrouw had de dressing gemaakt voor bij de asperges. Een beetje aangepast naar d espullen die we in huis hadden of de vrouw niet mocht (zwanger).
Olie in de pan, sjalotjes erin. Als ze bruin beginnen te worden wat appelazijn en honing erdoor. Vervolgens rozijnen en nog wat extra olie.
Dit samen met peterselie munt en dille werd een geweldige combi.
Rechtstreeks over de asperges.
Toen beide lamsracks er bovenop en een mooie foto schieten.
Mijn schoonouders aten mee...
Schoonmoeder vond het allemaal wel gortig 2 racks voor 3 mensen..
Nou oma..
We sloten de avond af in ons mooie doornroosje in Nijmegen. Een heerlijke dag afgesloten door niemand minder dan Sticks.
Het is lente, heerlijk.
@Smoke-A-Holic kondigde hem begin deze maand aan en de natuur heeft begrepen wat we wilde.
Lekkere dagen gevuld met zon en aangename temperaturen. Ik kan hier zo van genieten, kinderen lekker buiten spelen, eitje aan, rust en vrede.
Geïnspireerd door de fotowedstrijd van deze maand zijn wij ook aan de slag gegaan. Ik vond het wel weer tijd voor een lamsrack en de vrouw vond toevallig een asperge salade in de Foodies van April 2022. De combinatie zou wel moeten werken zeggen we dan maar. Omdat de asperges al een schitterende dressing kregen heb ik het rustig aan gedaan met het lammetje. Het is immers als zo'n smakelijk stukje vlees.
Wat silverskin verwijderd en voorzien van wat Zout, peper en knoflook. (Psg? Spg? Wat was de volgorde?

Vervolgens buiten in de kersen rook het eitje z'n ding laten doen. Indirect, graadje of 160.
Weer eens de trusty old Fantast erin geprikt.
Als je nog eens 'bang for your buck' zoekt..
50 graden, piep piep piep.
De rook was weggetrokken maar beide lammetjes namen al een geweldige geur mee. Even laten rusten.
Tijd voor de asperges.
Groen én witte jawel.
Lekker grillen met die staven, van te voren wat ingesmeerd met olie.
Die kwamen er schitterend vanaf (exclusief 2 groene, een door 't rooster en een zelfs langs de firebox.. Goeie reminder om die er zo nog even uit te vissen)
De lamsracks waren klaar voor de 2e en laatste ronde.
Flink heet gemaakt op de grill want we wilde hem niet verder garen. Ondertussen de geitenkaas met een brulee brander aangepakt.
De vrouw had de dressing gemaakt voor bij de asperges. Een beetje aangepast naar d espullen die we in huis hadden of de vrouw niet mocht (zwanger).
Olie in de pan, sjalotjes erin. Als ze bruin beginnen te worden wat appelazijn en honing erdoor. Vervolgens rozijnen en nog wat extra olie.
Dit samen met peterselie munt en dille werd een geweldige combi.
Rechtstreeks over de asperges.
Toen beide lamsracks er bovenop en een mooie foto schieten.
Mijn schoonouders aten mee...
Schoonmoeder vond het allemaal wel gortig 2 racks voor 3 mensen..
Nou oma..
We sloten de avond af in ons mooie doornroosje in Nijmegen. Een heerlijke dag afgesloten door niemand minder dan Sticks.
Het is lente, heerlijk.