BasBQ
Beef en Steak

Lamsbout, Kippedijen, Bavette en Sm?res

 
 
 

Tr1ppl3B

Vuurmaker
Berichten
66
Om de twee maanden komen we met een aantal mannen (en nu ook de vrouwen) bij elkaar om een "beetje" bier te drinken en te BBQ-en.

Dit keer stond er lamsbout op het menu (beefensteak), gemarineerde kippendijen (geen foto, niet gebeurd dus...), bavette en als toetje sm?res.

Lamsbout low en slow gedaan op de WSM. Gemarineerd met olijfolie, sap en rasp van een citroen en knoflook en rozemarijn. Met een beetje rookhout heeft hij ongeveer 4 uur op de WSM gelegen. Kippedijen waren gerubt met LETZQ chickenrub op de BQQ afgelakt met de Chipotle saus van Sweet Baby Rays en een aantal met sriracha saus, lekker pittig! Deze ging op de gewone weber. Net als de bavette erna. Bij de bavette de kern indirect naar 48 gebracht en vervolgens direct verder gegrild. Als toetje dan nog sm?res naar recept van Jord Althuizen (Smokey Goodnes), De Q was toen alleen niet meer echt goed heet, dus de mellows aan de bovenkant niet echt bruin. De smaak was er gelukkig niet minder om.

Tussendoor ook nog even was kaas gerookt in een Smokey Joe omgebouwde mini WSM. Die ligt nu in de koelkast rustig bij te komen.

Al met al een zeer geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar. Op naar de volgende sessie!

Lamsbout
20161211_095213.jpg
`

20161211_173450.jpg


Bavette
20161211_185655.jpg


Sm?res
20161211_201859.jpg



 
ik geloof gelijk dat dit voor herhaling vatbaar is, ziet er allemaal heerlijk uit
 
Lust ik wel ;)
 
Het was ook prima binnen te houden ;-). Ook weer wat leermomentjes, dus die nemen we mee naar de volgende sessie.
 
Hmmm... heerlijk. Ziet er top uit.
 
Wat een knaller, mooi om te zien dat je al je tools gebruikt.

Ziet er heerlijk uit
 
Terug
Bovenaan Onderaan