BasBQ
Beef en Steak

Lams achterpoot

 
 

Jackass123

Kooltjesharker
Berichten
168
Gisteren kwam ik onderstaand tegen bij de Sligro, wie heeft er idee?n om dit te bereiden.
Ik weet niet zo goed hoe hier mee om te gaan.
IMG_1805_zps55cdb77e.jpg

IMG_1806_zps3e20d31e.jpg
 
Hee Sijmen

mooi stuk vlees man.

deze kwam ik tegen op inet en sprak me wel aan:

Gekruide lamspoot
Ingredi?nten:
1 lamspoot
6 teentjes knoflook
1 bosje rozemarijn
2 ons bacon
1 zakje parmezaansekaas
10 sneetjes brood zonder korst
Olijfolie
4 eetlepels witte wijn
? liter runderbouillon
50 gram bakboter
Peper
Zout

Bereiding:
Pel de knoflook en snijd hem doormidden.
Pluk alvast stukjes rozemarijn.
Wrijf de sneetjes brood tot kruimels.
Wrijf de lamspoot in met olijfolie.
Snijd met een scherp mes sneden in de lamspoot en steek de knoflook en rozemarijn erin.
Verwarm de Q voor op 180 ?C
Wikkel de poot in met de bacon maar laat het grootste gedeelte van de bovenkant vrij. Meng de parmezaansekaas met de broodkruimels en beleg de bovenkant van de poot ermee.
Besprenkel het door en door met olijfolie.
Smelt de bakboter in een steelpan en voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg de wijn en runderbouillon toe.
Giet het in een ruime braadslede, leg de poot hier voorzichtig in. Zet de braadslede ong. 2 ? uur in de Q. Om te kijken of de poot gaar is gebruik een grote prikker en prik via de zijkant van de poot naar het midden en kijk of er iets aan de prikker blijft hangen. Is dit het geval laat de poot dan nog een half uur staan.


Bovenstaande is maar een idee, misschien even de juiste kerntemp opzoeken. Succes en we zien de foto's heel graag!

 
Terug
Bovenaan Onderaan