Beef en Steak

Krustenbraten

 
 
 
 
 

Barbeknoei

Gerijpt
Berichten
2.985
Enige tijd geleden had die goede broer (@Bram) van mij een Krustenbraten geregeld uit Duitsland. Deze mooi in tweeën verdeeld en dit was het tweede stuk.
De eerste had ik met een eigen receptje gedaan, maar deze eens gewoon op de manier zoals ik het voor het eerst bij hem thuis zag.... Op een bedje van groente 😋😋.

Destijds maakte Bram het in de oven, maar uiteraard wilde ik dit op de bbq.

20220311_171305.jpg


Een mooi stuk beenham met vet en zwoerd en dat gepekeld.
Kruislings ingesneden en ingesmeerd met een marinade van olie, knoflook en provençaalse kruiden.

20220311_171433.jpg

20220311_171522.jpg


De bereiding uit het vorige recept aangehouden, aangezien dit goed beviel.
Eerst 15 minuten op 225 graden met de huidkant naar beneden in een ovenschaal waar 1cm runderbouillon aan is toegevoegd.
20220311_171642.jpg


Hierna 15 minuten omgedraaid.
20220311_173436.jpg


De temperatuur verlaagd naar 175 graden door een halve deflectorsteen toe te voegen. Bewust het eerste gedeelte dus maar met 1 halve deflector gedaan.

Ondertussen had ik al de groente gesneden en mocht dit er nog eens 45 tot 60 minuten op tot kern 72 graden.
20220311_173323.jpg
20220311_173436.jpg
20220311_175911.jpg


Niet vergeten af en toe het vlees op te tillen en de groenten om te scheppen. De stukken wortel had ik overigens 5 minuten voorgekookt. De rest niet.

De laatste 15 minuten (bij 65 graden denk ik) heb ik de beenham ingesmeerd met een zelf gemaakte honing-mosterd-tijm marinade.
Het vlees heb ik even in een aparte schaal gedaan en de groenten er afgehaald, anders werden ze te gaar. De laatste 5 minuten terug er bij.
20220311_175911.jpg
20220311_185719.jpg
20220311_185823.jpg
20220311_185836.jpg
20220311_191457.jpg
20220311_192441.jpg


Man man man, wat een geuren, wat een smaak.

20220311_193801.jpg
20220311_193804.jpg
20220311_193808.jpg


Het is lang geleden dat ik zo gebunkerd hem, maar wat was dit lekker zeg.
Krokant zwoerd, maar dat voegt voor mij niks toe. Heb ik weggesneden 🤣.
Echt gruwelijk lekker dit..
 
Lekker man 👍🏻😋
 
Prachtig, diverse topics hier over krokant zwoerdje etc... hij snijd hem gewoon weg🤣!

Prima bunker plaatje voedsel🤘🏼
 
Ziet er heerlijk uit!
Lekker zo met die groenten.
 
Dat ziet er zeker lekker uit. Ik ken het niet. Kan je dat hier kopen?
Ik heb hier nog nooit gezien, maar ongetwijfeld dat het kan wanneer je dit laat zien aan de lokale slager. Moet je dan nog wel zelf pekelen.
 
Laatst bewerkt:
Doorschuiven.....
 
Ziet er lekker uit zeg! Zonde van dat krokante zwoerd 😬
 
Mooi kleurtjes in die braadslee!

Krokant zwoerd is inderdaad heel goor. :censored:
 
Ongegeneerd zitten bunkeren........
Niks tegen in te brengen

Toppertje
 
Een lekker stukje vlees. Zie je veel op de Duitse kerstmarkten in van die rotatieovens.
Bekijk bijlage 36478

Even oftopic. Precies deze mandjes zou ik nog willen hebben. Je hebt natuurlijk de caroussel, maar die vind ik er niet op lijken....
Dus mocht iemand een tip hebben 😜.


Ontopic, komt de warmte door de airflow in een kamado ook niet deels van boven?
 
Ziet er heerlijk uit, maar moeten we het ook niet nog even over dit zinnetje hebben: “Destijds maakte Bram het in de oven,...”
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Dat ziet er weer fantastisch uit broer. Dit is ook niet voor niets een Duitse klassieker. Hier liggen nog twee stukken in de vriezer. Maar er is nieuwe in bestelling. Ik vind de krokante zwoerd echt fantastisch. Alleen kook ik die niet voor in bouillon. Maar geef ik die een extra laagje zout. En laat ik hem de gehele bereiding naar boven liggen. Op het einde stook ik de Q flink op tot deze krokant wordt. Miss geeft dat een andere smaak. Die jou wel kan bekoren.

man man man de krokante zwoerd weg snijden 😭😭😭

Ziet er heerlijk uit, maar moeten we het ook niet nog even over dit zinnetje hebben: “Destijds maakte Bram het in de oven,...”
Ja dat kan ik uitleggen 😎
Na al die BBQ maaltjes hier vroeg iemand mij of ik wel wist hoe een keuken zou werken. En of ik daar ook eten wat normaal op de BBQ gaat klaar kon maken. Dus dat moest even bewezen worden Haha. Het was trouwen nog best lekker ook
 
Terug
Bovenaan Onderaan