- Berichten
- 2.985
Enige tijd geleden had die goede broer (@Bram) van mij een Krustenbraten geregeld uit Duitsland. Deze mooi in tweeën verdeeld en dit was het tweede stuk.
De eerste had ik met een eigen receptje gedaan, maar deze eens gewoon op de manier zoals ik het voor het eerst bij hem thuis zag.... Op een bedje van groente![Face savoring food :yum: 😋](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f60b.png)
.
Destijds maakte Bram het in de oven, maar uiteraard wilde ik dit op de bbq.
Een mooi stuk beenham met vet en zwoerd en dat gepekeld.
Kruislings ingesneden en ingesmeerd met een marinade van olie, knoflook en provençaalse kruiden.
De bereiding uit het vorige recept aangehouden, aangezien dit goed beviel.
Eerst 15 minuten op 225 graden met de huidkant naar beneden in een ovenschaal waar 1cm runderbouillon aan is toegevoegd.
Hierna 15 minuten omgedraaid.
De temperatuur verlaagd naar 175 graden door een halve deflectorsteen toe te voegen. Bewust het eerste gedeelte dus maar met 1 halve deflector gedaan.
Ondertussen had ik al de groente gesneden en mocht dit er nog eens 45 tot 60 minuten op tot kern 72 graden.
Niet vergeten af en toe het vlees op te tillen en de groenten om te scheppen. De stukken wortel had ik overigens 5 minuten voorgekookt. De rest niet.
De laatste 15 minuten (bij 65 graden denk ik) heb ik de beenham ingesmeerd met een zelf gemaakte honing-mosterd-tijm marinade.
Het vlees heb ik even in een aparte schaal gedaan en de groenten er afgehaald, anders werden ze te gaar. De laatste 5 minuten terug er bij.
Man man man, wat een geuren, wat een smaak.
Het is lang geleden dat ik zo gebunkerd hem, maar wat was dit lekker zeg.
Krokant zwoerd, maar dat voegt voor mij niks toe. Heb ik weggesneden
.
Echt gruwelijk lekker dit..
De eerste had ik met een eigen receptje gedaan, maar deze eens gewoon op de manier zoals ik het voor het eerst bij hem thuis zag.... Op een bedje van groente
![Face savoring food :yum: 😋](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f60b.png)
![Face savoring food :yum: 😋](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f60b.png)
Destijds maakte Bram het in de oven, maar uiteraard wilde ik dit op de bbq.
Een mooi stuk beenham met vet en zwoerd en dat gepekeld.
Kruislings ingesneden en ingesmeerd met een marinade van olie, knoflook en provençaalse kruiden.
De bereiding uit het vorige recept aangehouden, aangezien dit goed beviel.
Eerst 15 minuten op 225 graden met de huidkant naar beneden in een ovenschaal waar 1cm runderbouillon aan is toegevoegd.
Hierna 15 minuten omgedraaid.
De temperatuur verlaagd naar 175 graden door een halve deflectorsteen toe te voegen. Bewust het eerste gedeelte dus maar met 1 halve deflector gedaan.
Ondertussen had ik al de groente gesneden en mocht dit er nog eens 45 tot 60 minuten op tot kern 72 graden.
Niet vergeten af en toe het vlees op te tillen en de groenten om te scheppen. De stukken wortel had ik overigens 5 minuten voorgekookt. De rest niet.
De laatste 15 minuten (bij 65 graden denk ik) heb ik de beenham ingesmeerd met een zelf gemaakte honing-mosterd-tijm marinade.
Het vlees heb ik even in een aparte schaal gedaan en de groenten er afgehaald, anders werden ze te gaar. De laatste 5 minuten terug er bij.
Man man man, wat een geuren, wat een smaak.
Het is lang geleden dat ik zo gebunkerd hem, maar wat was dit lekker zeg.
Krokant zwoerd, maar dat voegt voor mij niks toe. Heb ik weggesneden
![Rolling on the floor laughing :rofl: 🤣](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f923.png)
Echt gruwelijk lekker dit..