Beef en Steak

Krustenbraten

 
 
 
 
 

Barbeknoei

Gerijpt
Berichten
2.985
Wanneer je broer met een een prachtig stuk vlees komt aanzetten dan moet je hier toch iets moois van maken.
Even googlen en een leuk recept gevonden.

Krustenbraten, beenham met zwoerd. Mooi stuk, gelijk in tweeën laten snijden. Dat andere stuk is voor later.
We beginnen met het kruislings insnijden van de huid, want we gaan voor het krokante korstje.
20220206_155958.jpg
20220206_160011.jpg
20220206_160126.jpg


Een marinade gemaakt op basis van knoflook, marjolein, tijm, peper, zout en olie. Achteraf had ik het zout weg moeten laten, de Krustenbraten is namelijk al gepekeld.
20220206_161016.jpg


Met de huid naar beneden gelegd.
Hieraan toegevoegd een half groentebouillonblokje en 1cm kokend water.
Dit mocht 15 minuten op de Q op 225 graden en uiteraard wat rookhout.
20220206_161214.jpg
20220206_163048.jpg


Hierna omgedraaid en nog eens 15 minuten.
20220206_163207.jpg
20220206_164309.jpg


Een half flesje donker bier over het vlees gegoten en dit mocht weer 45 minuten op de Q.
20220206_164331.jpg
20220206_164348.jpg


Hierna wat prei er bij. En de temperatuur terug gebracht naar 175 graden. Doordat ik eerst maar een halve steen in had zitten, ging dit makkelijk met de andere steen er bij.
20220206_172930.jpg
20220206_172943.jpg



De aardappelen mochten er ook bij (dezelfde marinade) en dit mocht nog eens 45 minuten.
Althans dat was het plan. Ik had inmiddels de gewenste kerntemperatuur bereikt van 72-74 graden. Kennelijk was door het kleinere stuk dan in het oorspronkelijke recept, het ook zoveel eerder klaar.
Dus vlees er af en ingepakt. De rest mocht verder op de Q, totdat de aardappelen klaar waren.
20220206_173245.jpg
20220206_173248.jpg
20220206_180911.jpg


Hierna de prei er af en samen met het vocht gepureerd voor een lekkere saus.
20220206_181430.jpg


Op het laatst het vlees nog even terug gedaan.
20220206_181952.jpg

20220206_184143.jpg


Dat ziet er toch heerlijk uit, mooi krokant korstje. 😋😋

Wat gekookte romanesco er bij en genieten maar.
20220206_184643.jpg
20220206_184754.jpg


Uiteraard potje bier er bij..
Echt een top gerecht. Bedankt @Bram .
Zulke vrienden moet je koesteren. 😁

Heerlijke zondag maaltijd. Tikkeltje zout, maar dat laten we de volgende keer weg.

Bron
 
Laatst bewerkt:
Lekker bezig geweest, een heerlijk zondags maal.
👍🏻
 
Lekker man.
Ziet er fantastisch uit.
Apart recept. Top.

En niet te vergeten, die geweldig lekkere biertjes
 
Lekker hoor!

Mooi gerecht je zo.
 
Ziet er geweldig uit Remco.
Al ziet dit er met die mooie plaatjes eenvoudig uit om te maken, dit vergt kennis en ervaring.
Top.
 
Een waar feestmaal. Krijg gelijk trek Remco.
 
Geweldig kerel!
Zal wel hoog op smaak zijn geweest, met voorgepekeld, zout en in bouillon gelegd 😬
 
Ziet er geweldig gerecht uit, zou zo mijn boterham met jam willen inruilen
 
Ziet er uit als een heerlijke maaltijd, zeg! Mooie bereiding en mooie combinatie.
 
Dat ziet er heerlijk uit, een mooie complete maaltijd van de BBQ.
 
Ziet er goed uit zeg. Die romanesco ga ik ook eens maken, denk maar in deze combi ook 😀👍
 
Het water loopt in mijn mond!
 
Ziet er super uit broer. Helemaal traditioneel. Ik heb de groentes onder het vlees nog nooit verwerkt tot saus (zo als het hoort). Maar altijd zo op. Dat moet ik echt eens gaan doen. Ziet er echt fantastisch uit zo. Dit gerecht is echt zo ontzettend lekker. Gewoon gek dat het stuk vlees hier niet te krijgen is. Maar gelukkig hebben we ongelimiteerd aanvoer vanuit Duitsland :cool:
TOP
 
Ach tikkeltje zout mag niet boeien, extra glaasje Deliriumdoet wonderen.

Mooi gerecht geworden😎
 
Remco, ziet er weer erg lekker uit. Is zoals Ewald zegt, ziet er eenvoudig uit maar probeer het maar eens zelf te doen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan