- Berichten
- 2.985
Wanneer je broer met een een prachtig stuk vlees komt aanzetten dan moet je hier toch iets moois van maken.
Even googlen en een leuk recept gevonden.
Krustenbraten, beenham met zwoerd. Mooi stuk, gelijk in tweeën laten snijden. Dat andere stuk is voor later.
We beginnen met het kruislings insnijden van de huid, want we gaan voor het krokante korstje.
Een marinade gemaakt op basis van knoflook, marjolein, tijm, peper, zout en olie. Achteraf had ik het zout weg moeten laten, de Krustenbraten is namelijk al gepekeld.
Met de huid naar beneden gelegd.
Hieraan toegevoegd een half groentebouillonblokje en 1cm kokend water.
Dit mocht 15 minuten op de Q op 225 graden en uiteraard wat rookhout.
Hierna omgedraaid en nog eens 15 minuten.
Een half flesje donker bier over het vlees gegoten en dit mocht weer 45 minuten op de Q.
Hierna wat prei er bij. En de temperatuur terug gebracht naar 175 graden. Doordat ik eerst maar een halve steen in had zitten, ging dit makkelijk met de andere steen er bij.
De aardappelen mochten er ook bij (dezelfde marinade) en dit mocht nog eens 45 minuten.
Althans dat was het plan. Ik had inmiddels de gewenste kerntemperatuur bereikt van 72-74 graden. Kennelijk was door het kleinere stuk dan in het oorspronkelijke recept, het ook zoveel eerder klaar.
Dus vlees er af en ingepakt. De rest mocht verder op de Q, totdat de aardappelen klaar waren.
Hierna de prei er af en samen met het vocht gepureerd voor een lekkere saus.
Op het laatst het vlees nog even terug gedaan.
Dat ziet er toch heerlijk uit, mooi krokant korstje.![Face savoring food :yum: 😋](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f60b.png)
![Face savoring food :yum: 😋](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f60b.png)
Wat gekookte romanesco er bij en genieten maar.
Uiteraard potje bier er bij..
Echt een top gerecht. Bedankt @Bram .
Zulke vrienden moet je koesteren.![Beaming face with smiling eyes :grin: 😁](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f601.png)
Heerlijke zondag maaltijd. Tikkeltje zout, maar dat laten we de volgende keer weg.
Bron
Even googlen en een leuk recept gevonden.
Krustenbraten, beenham met zwoerd. Mooi stuk, gelijk in tweeën laten snijden. Dat andere stuk is voor later.
We beginnen met het kruislings insnijden van de huid, want we gaan voor het krokante korstje.
Een marinade gemaakt op basis van knoflook, marjolein, tijm, peper, zout en olie. Achteraf had ik het zout weg moeten laten, de Krustenbraten is namelijk al gepekeld.
Met de huid naar beneden gelegd.
Hieraan toegevoegd een half groentebouillonblokje en 1cm kokend water.
Dit mocht 15 minuten op de Q op 225 graden en uiteraard wat rookhout.
Hierna omgedraaid en nog eens 15 minuten.
Een half flesje donker bier over het vlees gegoten en dit mocht weer 45 minuten op de Q.
Hierna wat prei er bij. En de temperatuur terug gebracht naar 175 graden. Doordat ik eerst maar een halve steen in had zitten, ging dit makkelijk met de andere steen er bij.
De aardappelen mochten er ook bij (dezelfde marinade) en dit mocht nog eens 45 minuten.
Althans dat was het plan. Ik had inmiddels de gewenste kerntemperatuur bereikt van 72-74 graden. Kennelijk was door het kleinere stuk dan in het oorspronkelijke recept, het ook zoveel eerder klaar.
Dus vlees er af en ingepakt. De rest mocht verder op de Q, totdat de aardappelen klaar waren.
Hierna de prei er af en samen met het vocht gepureerd voor een lekkere saus.
Op het laatst het vlees nog even terug gedaan.
Dat ziet er toch heerlijk uit, mooi krokant korstje.
![Face savoring food :yum: 😋](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f60b.png)
![Face savoring food :yum: 😋](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f60b.png)
Wat gekookte romanesco er bij en genieten maar.
Uiteraard potje bier er bij..
Echt een top gerecht. Bedankt @Bram .
Zulke vrienden moet je koesteren.
![Beaming face with smiling eyes :grin: 😁](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f601.png)
Heerlijke zondag maaltijd. Tikkeltje zout, maar dat laten we de volgende keer weg.
Bron
Laatst bewerkt: