- Berichten
- 199
Even het receptje hier neer schrijven.
200 gram grof zeezout
200 gram bloem
200 gram as (even door een zeef gehaald)
Handvol rozemarijn
Handvol tijm
Lavas
480 gram krieltjes
Beetje water
Bakpapier
Pan
Hooi
Het zout, bloem, as, fijn gesneden rozemarijn en tijm mengen en beetje bij beetje wat water toevoegen tot dat je een kneedbaar geheel hebt dat niet meer aan u handen kleeft.
Dan leg je in u pan waar dat u krieltjes in passen een stukje bakpapier.
Duw een deel van de korst mooi plat in de pan en volg de randen.
Leg op de bodem een wat hooi en daarop de krieltjes. Voeg er nog wat takjes rozemarijn, tijm en lavas toe. Overstrooi met wat zout.
Maak van de rest van de korst een platte plaat en leg over de krieltjes.
Duw alles goed aan en zorg dat het luchtdicht is.
Nu kun je het geheel inclusief het bakpapier uit de pan nemen en zo in de bbq zetten. Heb de bbq op 250° graden gezet.
Neemt toch ongeveer 50 min in beslag voor dat de krieltjes klaar zijn. Kerntemperatuur minimum 90°.
Smakelijk
Laatst bewerkt door een moderator: