- Berichten
- 7.277
Beste BBQ-vrienden!
Afgelopen weekend ging er weer lekker koud gerookt worden. SantaQ komt eraan dus er moest het een en ander voorbereid!
Op het programma stond een mooie extra belegen kaas van Weydelander, een 6 maanden gerijpte kaas uit de kop van de Noord-Hollandse Beemster en wat left-over Cheddar. Daar wilde ik een lekker kersenrookje op los laten voor een uurtje of 2-3. De kaas rook al fantastisch van zichzelf en smaakte heerlijk vol romig maar toch ook met de pit van een belegen kaas. Ben super benieuwd hoe de kersenrook die smaak gaat versterken en verdiepen!
Ik zeg wel eens, koud roken kan zelfs in een verhuisdoos... ik gebruik er dolgraag mijn ouwe trouwe Weber 57 voor met - speciaal voor de foto - het GBS rooster omdat dat nog zo lekker nieuw en shiny is!
Ik had daar dus kersenmot in geladen... wat een geur!
Na 2 uurtjes zag het er echt al lekker rokerig uit:
Ondertussen ook de Weber 57 Smokey Mountain opgestart op parallel daaraan de gepekelde eendenborstjes te kunnen roken. Ruim 2 weken met colorozo en 5 kruidenpoeder gepekeld. Toen even gedraagd en daarna lekker in de rook van beukenmot voor zeker 12 uurtjes:
Na het roken laat ik de borstjes in de schuur nog een paar dagen indrogen zodat het een fijne rauwe-ham-achtige structuur gaat krijgen.
Ik krijg er gewoon trek van... en dorst!
Proost vrienden, en tot de 14de december in Lunteren, kom maar lekker proeven!
Afgelopen weekend ging er weer lekker koud gerookt worden. SantaQ komt eraan dus er moest het een en ander voorbereid!

Op het programma stond een mooie extra belegen kaas van Weydelander, een 6 maanden gerijpte kaas uit de kop van de Noord-Hollandse Beemster en wat left-over Cheddar. Daar wilde ik een lekker kersenrookje op los laten voor een uurtje of 2-3. De kaas rook al fantastisch van zichzelf en smaakte heerlijk vol romig maar toch ook met de pit van een belegen kaas. Ben super benieuwd hoe de kersenrook die smaak gaat versterken en verdiepen!
Ik zeg wel eens, koud roken kan zelfs in een verhuisdoos... ik gebruik er dolgraag mijn ouwe trouwe Weber 57 voor met - speciaal voor de foto - het GBS rooster omdat dat nog zo lekker nieuw en shiny is!

Ik had daar dus kersenmot in geladen... wat een geur!

Na 2 uurtjes zag het er echt al lekker rokerig uit:

Ondertussen ook de Weber 57 Smokey Mountain opgestart op parallel daaraan de gepekelde eendenborstjes te kunnen roken. Ruim 2 weken met colorozo en 5 kruidenpoeder gepekeld. Toen even gedraagd en daarna lekker in de rook van beukenmot voor zeker 12 uurtjes:

Na het roken laat ik de borstjes in de schuur nog een paar dagen indrogen zodat het een fijne rauwe-ham-achtige structuur gaat krijgen.
Ik krijg er gewoon trek van... en dorst!

Proost vrienden, en tot de 14de december in Lunteren, kom maar lekker proeven!