- Berichten
- 695
Hoi hoi..
Nou de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Koud gerookte zalm, op een verdwaalde forel na de enige vis die hier de laatste 4 jaar in de keuken verschenen is.
Wij lusten eigenlijk niet echt vis, maar koud gerookte zalm ziet er leuk uit om te maken.. dus give it a try.
Bij de lidl 1 stukje zalm met huid mee genomen.
Tsja.. dit is het dan.. bleken ook 2 stukjes bleken zijn ipv 1..
Via Recept van @Ewald uitgerekend dat hier 12.5 gram zout op zou moeten..
Ik heb sinds kort all brine in huis.. ziet er goed uit.. kleine 16 gram gemixt met 5 gram suiker voor de brine..
Dan zou dit het zijn..
Gauw vacumeren.. in de hoop dat mevrouw derksen niks zou ruiken.
Dit mag 2 x 24 uur pekelen..
Later het recept terug gelezen..bleek dat er ook nog een shotglaasje rum bij moest.. Glad vergeten.
Opletten bleek sowieso al niet mijn ding te zijn die dag.. want na het lezen van de all brine verpakking bleek dat daar ook al suiker in zat..en ik dit niet had toe moeten voegen
Afijn..2 dagen later..mevrouw derksen was even weg..snel de verpakking los gemaakt en vis afgespoeld.. niet alle kruiden wouden er af.. dus toch maar wat laten zitten.
Laten drogen was binnen helaas geen optie..dus heb ik dit in de nacht buiten in de bbq gezet.. ging prima met de lage temperaturen.
Nou de volgende dag..
Visje is er klaar voor..
De kaas smoke generator (
) gevuld met beuk..
Lets go..
Nou de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Koud gerookte zalm, op een verdwaalde forel na de enige vis die hier de laatste 4 jaar in de keuken verschenen is.
Wij lusten eigenlijk niet echt vis, maar koud gerookte zalm ziet er leuk uit om te maken.. dus give it a try.
Bij de lidl 1 stukje zalm met huid mee genomen.
Tsja.. dit is het dan.. bleken ook 2 stukjes bleken zijn ipv 1..
Via Recept van @Ewald uitgerekend dat hier 12.5 gram zout op zou moeten..
Ik heb sinds kort all brine in huis.. ziet er goed uit.. kleine 16 gram gemixt met 5 gram suiker voor de brine..
Dan zou dit het zijn..
Gauw vacumeren.. in de hoop dat mevrouw derksen niks zou ruiken.
Dit mag 2 x 24 uur pekelen..
Later het recept terug gelezen..bleek dat er ook nog een shotglaasje rum bij moest.. Glad vergeten.
Opletten bleek sowieso al niet mijn ding te zijn die dag.. want na het lezen van de all brine verpakking bleek dat daar ook al suiker in zat..en ik dit niet had toe moeten voegen
Afijn..2 dagen later..mevrouw derksen was even weg..snel de verpakking los gemaakt en vis afgespoeld.. niet alle kruiden wouden er af.. dus toch maar wat laten zitten.
Laten drogen was binnen helaas geen optie..dus heb ik dit in de nacht buiten in de bbq gezet.. ging prima met de lage temperaturen.
Nou de volgende dag..
Visje is er klaar voor..
De kaas smoke generator (

Lets go..