BasBQ
Beef en Steak

Koud gerookte zoete zalm

 
 

derkzz

Stoker
Berichten
449
Hoi hoi..

Nou de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Koud gerookte zalm, op een verdwaalde forel na de enige vis die hier de laatste 4 jaar in de keuken verschenen is.
Wij lusten eigenlijk niet echt vis, maar koud gerookte zalm ziet er leuk uit om te maken.. dus give it a try.

Bij de lidl 1 stukje zalm met huid mee genomen.

Tsja.. dit is het dan.. bleken ook 2 stukjes bleken zijn ipv 1..

20240126_214231.jpg


Via Recept van @Ewald uitgerekend dat hier 12.5 gram zout op zou moeten..

Ik heb sinds kort all brine in huis.. ziet er goed uit.. kleine 16 gram gemixt met 5 gram suiker voor de brine..

Dan zou dit het zijn..

20240126_214326.jpg


Gauw vacumeren.. in de hoop dat mevrouw derksen niks zou ruiken.

Dit mag 2 x 24 uur pekelen..

20240126_214525.jpg


Later het recept terug gelezen..bleek dat er ook nog een shotglaasje rum bij moest.. Glad vergeten.
Opletten bleek sowieso al niet mijn ding te zijn die dag.. want na het lezen van de all brine verpakking bleek dat daar ook al suiker in zat..en ik dit niet had toe moeten voegen

Afijn..2 dagen later..mevrouw derksen was even weg..snel de verpakking los gemaakt en vis afgespoeld.. niet alle kruiden wouden er af.. dus toch maar wat laten zitten.

Laten drogen was binnen helaas geen optie..dus heb ik dit in de nacht buiten in de bbq gezet.. ging prima met de lage temperaturen.

Nou de volgende dag..

20240127_204235.jpg


Visje is er klaar voor..
De kaas smoke generator (😂) gevuld met beuk..
Lets go..

20240128_071437.jpg


20240128_071826.jpg
 
4 a 5 uur later.. shit.. kaas smoke generator leeg. Nog maar een keer vullen dan.. en wederom 4 a 5 uur later weer leeg.

Nou dit leek me lang zat.. 3 uurtjes uit wasemen .. en hup de folie in om nog 2 dagen te rusten .

20240128_205114.jpg


20240128_205836.jpg


20240128_205856.jpg


Nou.. de 2 dagen zitten er op.. ik zal straks even proeven..

De verwachting is aardig laag..
A omdat we geen vis lusten
B omdat er veel te veel suiker in zit.

Ach sowieso leuk om een keer te doen..en wie weet is het resultaat toch nog verrassend.

UPDATE..

20240130_212633.jpg


20240130_213214.jpg


20240130_213214.jpg


20240130_213222.jpg


20240130_213232.jpg


20240130_213243.jpg


Ok ok.. vanaf heden lust ik vis 😂.

Potdikke wat lekker.. de rook overheerst de vis smaak.. beetje peper was voldoende..dit gaan we vaker doen!
 
Hahahaaaaaa, geweldig, van af heden lust ik vis 🤣
Ik vond spruitjes altijd heel smerig Maar door een recept van Sandyman hier op het forum lust ik opeens spruitjes 🥳🤣

Soms moet je dingen gewoon proberen 😜
De zalm ziet er echt heerlijk uit!
 
Lekker hoor.. weer iemand om... Ben wel ff benieuwd of de zalm echt zoet was.. ik gok dat het wel meeviel..
 
Lekker hoor! Wel bizar dat die CSG zo snel leeg is. Met mijn Weber CSG kan ik met gemak 12 uur roken en dan hou ik nog zat over. Misschien wat minder zuurstof geven?
 
Ik gok dat de gloed is over geslagen... nèt iets te dicht tot de rand afgevuld?
 
Ik gok dat de gloed is over geslagen... nèt iets te dicht tot de rand afgevuld?
zou kunnen.. al verwacht ik dat niet.

Lekker hoor! Wel bizar dat die CSG zo snel leeg is. Met mijn Weber CSG kan ik met gemak 12 uur roken en dan hou ik nog zat over. Misschien wat minder zuurstof geven?
ja indd. mischien heb ik gewoon een kleine kaas smoke generator.. ik heb deze ooits eens bij ali besteld en geen verglijkings materiaal.

ik geef altijd volle bak lucht..onderschuif maximaal en boven ook alles los
 
Terug
Bovenaan Onderaan