Velen zijn mij al voorgegaan (zag ik), maar het was ook voor mij tijd dit te proberen.
Ik ben van een aantal stappen vergeten foto's te maken, maar dat mag de pret niet drukken (hoop ik).
Ik had een stuk zalm van ongeveer 750 gram gekocht.
Gepekeld met 100 gram zout, 100 gram rietsuiker en 2 gram gedroogde dille.
Dat kwam zo uit de koelkast:
De CSG gevuld en onderin de Bastard gezet:
Even zelf voor waxinelichtje gespeeld, want het waxinelichtje dat ik had was te hoog, dus zelf met de aansteker voor waxinelichtje gespeeld, dat ging lekker aan:
De nacht laten doorroken en de volgende ochtend zag het er zo uit:
Voor het vacumeren moest er een stukje van de zalm af, want anders paste het niet. Dat stukje geproefd, was lekker, maar WOW, dat was iets te rokerig... Dat heb ik de rest van de dag nog geproefd...
Goed, gevacumeerd dus en toen 48 uur in de koelkast en daarna geserveerd, was heerlijk!
Morgen nog zo'n rondje doen
Ik ben van een aantal stappen vergeten foto's te maken, maar dat mag de pret niet drukken (hoop ik).
Ik had een stuk zalm van ongeveer 750 gram gekocht.
Gepekeld met 100 gram zout, 100 gram rietsuiker en 2 gram gedroogde dille.
Dat kwam zo uit de koelkast:
De CSG gevuld en onderin de Bastard gezet:
Even zelf voor waxinelichtje gespeeld, want het waxinelichtje dat ik had was te hoog, dus zelf met de aansteker voor waxinelichtje gespeeld, dat ging lekker aan:
De nacht laten doorroken en de volgende ochtend zag het er zo uit:
Voor het vacumeren moest er een stukje van de zalm af, want anders paste het niet. Dat stukje geproefd, was lekker, maar WOW, dat was iets te rokerig... Dat heb ik de rest van de dag nog geproefd...

Goed, gevacumeerd dus en toen 48 uur in de koelkast en daarna geserveerd, was heerlijk!
Morgen nog zo'n rondje doen
