- Berichten
- 33
Vanacht voor het eerst koud gerookte zalm gemaakt volgens het recept van Mele Best.
Als eerste de verse zalm 24 uur laten pekelen in een mix van grof zeezout/bruine suiker/rietsuiker/dille/kruidnagel en jeneverbes.
Na 24 uur pekelen even afspoelen/droog deppen en weer terug de koelkast in om vervolgens nog 24 uur te drogen.
Nu de vleeshaken erin en ondertussen de WSM klaarmaken voor gebruik. Gelijk de cold smoke generator gevuld met elzenhout om vervolgens nog 10 uur lang te roken.
Ze hangen er mooi bij hoor!
Als je er dan in de nacht uit moet om naar de wc te gaan kan je het natuurlijk niet laten om toch even te kijken of alles goed gaat
En daar is dan het eindproduct!
Nog even vacuumeren en 24 uur laten rijpen om het vervolgens rond te brengen bij familie
Als eerste de verse zalm 24 uur laten pekelen in een mix van grof zeezout/bruine suiker/rietsuiker/dille/kruidnagel en jeneverbes.
Na 24 uur pekelen even afspoelen/droog deppen en weer terug de koelkast in om vervolgens nog 24 uur te drogen.
Nu de vleeshaken erin en ondertussen de WSM klaarmaken voor gebruik. Gelijk de cold smoke generator gevuld met elzenhout om vervolgens nog 10 uur lang te roken.
Ze hangen er mooi bij hoor!
Als je er dan in de nacht uit moet om naar de wc te gaan kan je het natuurlijk niet laten om toch even te kijken of alles goed gaat
En daar is dan het eindproduct!
Nog even vacuumeren en 24 uur laten rijpen om het vervolgens rond te brengen bij familie