- Berichten
- 256
Na een paar keer koud gerookte zalm te hebben gemaakt, wilde ik dit keer aan de slag met een combinatie van een paar recepten.
De basis is het recept van @Ewald met heel fijn een stuk minder zout dan de meeste recepten. De kruiden zijn een mengsel van venkelzaadjes, dille en gekneusde roze & zwarte peperkorrels.
Eerst de zalm in behapbare moten gesneden en samen met de heilbot in het mengsel gezet. (Die laatste overigens alleen in zout met suiker)
Zo strak mogelijk ingepakt bij gebrek aan vacumeermachine, wat overigens zeer binnenkort gaat veranderen
maar net niet op tijd om het eindproduct mooi te verpakken.
Anderhalve dag zo laten staan, zonder extra gewicht erop, daarna goed afgespoeld en een dag drogen in de koelkast.
De dag erna ‘s avonds op de Q gelegd, csg met mot en een kaarsje eronder en tot de volgende ochtend lekker laten roken. (ongeveer 13 uur)
Toen de visjes een paar dagen in de koelkast gelegd om de rook wat milder te laten worden.
Vandaag velletje eraf, mooie mootjes gemaakt, afgewogen en natuurlijk geproefd.
De mening was unaniem; heul lekker!
De basis is het recept van @Ewald met heel fijn een stuk minder zout dan de meeste recepten. De kruiden zijn een mengsel van venkelzaadjes, dille en gekneusde roze & zwarte peperkorrels.
Eerst de zalm in behapbare moten gesneden en samen met de heilbot in het mengsel gezet. (Die laatste overigens alleen in zout met suiker)
Zo strak mogelijk ingepakt bij gebrek aan vacumeermachine, wat overigens zeer binnenkort gaat veranderen

Anderhalve dag zo laten staan, zonder extra gewicht erop, daarna goed afgespoeld en een dag drogen in de koelkast.
De dag erna ‘s avonds op de Q gelegd, csg met mot en een kaarsje eronder en tot de volgende ochtend lekker laten roken. (ongeveer 13 uur)
Toen de visjes een paar dagen in de koelkast gelegd om de rook wat milder te laten worden.
Vandaag velletje eraf, mooie mootjes gemaakt, afgewogen en natuurlijk geproefd.
De mening was unaniem; heul lekker!
Laatst bewerkt: