BasBQ
Beef en Steak

Koud gerookte zalm en warm gerookte zalm buikjes.

The Butcher

Vuurmaker
 
 
Berichten
53
Enkele weken geleden heb ik al eens iets gepost hier over een koud gerookte zalm sessie. Dit was zo ongelofelijk lekker, dat dit zeker naar meer smaakte. Afgelopen 2 hele zijdes verse zalmfilet van m'n werk meegenomen, compleet met de zalm buikjes en staartstukjes. De zalm voor het koud roken op de gebruikelijke manier voorbereid, en de zalm buikjes en staartstukjes ook gepekeld en gevacumeerd. Afgelopen nacht 4 stukken zalm koud gerookt, en aansluitend de BBQ klaargemaakt voor indirect 80 à 90⁰c. Blokje rookhout erbij gedaan, en de CSG met nog een klein beetje rookmot onderin op het rooster laten staan. De zalm gaar gerookt tot kern 78⁰c, en hierna direct ontvelt toen ze nog warm was.
Het resultaat is...wederom een belachelijk lekker stukje gerookte zalm. Het lijkt wel paling die smaak, echt voortreffelijk. Meteen kleine snippers van gemaakt, dan kan ie vanavond zo door een maaltijdsalade heen, of door de pasta met spinazie. En de 4 stukken koud gerookte zalm?? Die liggen gevacumeerd in de koelkast, zodat de rook lekker in vis kan trekken. Volgende rookproject word een stuk buikspek. Of ik dit koud of warm ga roken, weet ik nog niet....🙄

IMG_20210321_122845.jpg


IMG_20210321_121751.jpg


IMG_20210321_111937.jpg
 
Bovenaan Onderaan