M
Maartenb
Gast
Ik heb met veel belangstelling een aantal topics gelezen:
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/low-slow/varkensrug-'schwarzwalder-art'/
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/charcuterie/de-spijker-mag-niet-leeg-blijven/
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/charcuterie/en-aan-de-spijker/
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/charcuterie/ouderwetse-koud-gerookte-ham/
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/charcuterie/proberen-koud-gerookte-ham/
Ik lijkt het proces te begrijpen.
pekelen
drogen
koud roken
en aan de spijker ;-)
Wat ik me afvraag is in welke omstandigheden de laatste stap, drogen aan de spijker, moet gebeuren.
Ben dan vooral benieuwd naar 3 zaken:
wat is de aan te raden temperatuur voor het drogen.
luchtvochtigheid in de ruimte waarin gedroogd wordt.
wel of geen wind/luchtstroom bij het drogen.
Kan iemand me op weg helpen met deze vragen? Wellicht zijn er nog andere zaken waar ik rekening mee moet houden
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/low-slow/varkensrug-'schwarzwalder-art'/
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/charcuterie/de-spijker-mag-niet-leeg-blijven/
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/charcuterie/en-aan-de-spijker/
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/charcuterie/ouderwetse-koud-gerookte-ham/
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/charcuterie/proberen-koud-gerookte-ham/
Ik lijkt het proces te begrijpen.
pekelen
drogen
koud roken
en aan de spijker ;-)
Wat ik me afvraag is in welke omstandigheden de laatste stap, drogen aan de spijker, moet gebeuren.
Ben dan vooral benieuwd naar 3 zaken:
wat is de aan te raden temperatuur voor het drogen.
luchtvochtigheid in de ruimte waarin gedroogd wordt.
wel of geen wind/luchtstroom bij het drogen.
Kan iemand me op weg helpen met deze vragen? Wellicht zijn er nog andere zaken waar ik rekening mee moet houden