Twee weken terug gestart aan iets nieuws begonnen, namelijk het maken van gedroogde eenden borst.
Na het slachten en schoonmaken van de eenden, de borsten verpakt in een vacuümzak samen met een mengsel van zout (3%), laurier, rozemarij en tijm en dit voor een weekje in de koelkast. Dagelijks masseren en draaien en op zaterdag te drogen gehangen in de koelkast zodat zondagochtend alles koudgerookt kon worden. Nu hangt alles te rijpen voor zn 3 weken ... voorlopig nog in de koelkast maar binnen kort gaan ze naar de kelder.
Benieuwd wat het eind resultaat gaat worden, tot nu toe nog geen schimmel of rare verkleuringen.
Zou 20% gewichts afname of meer haalbaar zijn?
Denk dat het voor eendenborst haast niet haalbaar is, iemand ervaring hier mee?
foto, net voor het sluiten van de kamado tijdens het koudroken
PS.
De "haasjes" zijn al gesneuveld, deze zijn natuurlijk dunner. Leken me al gerijpt genoeg, deze vielen behoorlijk zout uit maar de structuur was er wel. Hopelijk valt de rest wat minder zout uit.
Na het slachten en schoonmaken van de eenden, de borsten verpakt in een vacuümzak samen met een mengsel van zout (3%), laurier, rozemarij en tijm en dit voor een weekje in de koelkast. Dagelijks masseren en draaien en op zaterdag te drogen gehangen in de koelkast zodat zondagochtend alles koudgerookt kon worden. Nu hangt alles te rijpen voor zn 3 weken ... voorlopig nog in de koelkast maar binnen kort gaan ze naar de kelder.
Benieuwd wat het eind resultaat gaat worden, tot nu toe nog geen schimmel of rare verkleuringen.
Zou 20% gewichts afname of meer haalbaar zijn?
Denk dat het voor eendenborst haast niet haalbaar is, iemand ervaring hier mee?
foto, net voor het sluiten van de kamado tijdens het koudroken
PS.
De "haasjes" zijn al gesneuveld, deze zijn natuurlijk dunner. Leken me al gerijpt genoeg, deze vielen behoorlijk zout uit maar de structuur was er wel. Hopelijk valt de rest wat minder zout uit.
Laatst bewerkt: