- Berichten
- 10.082
Beste bbq collega's
Waarom dit topic? Gewoon, omdat het lang geleden was dat er hier zelfgerookte zalm is gemaakt.
En omdat ik zin had dit met jullie te delen.
Het gehanteerde recept is het recept van Ewald, het "minder zout" recept.
Afwijkend op dit recept: beetje knoflookpoeder toegevoegd, rum opgedronken ipv bij de vis
De pics
28 december:
De zalm en de pekel
Vervolgens licht gevacuumeerd en daarna voor 4 dagen in de koelkast
Om het wachten een beetje dragelijk te maken, wat oestertjes gegeten en een lekker portje (Graham's LBV) gedronken
En na 4 dagen mocht de zalm uit de koeling en in de weber met een volle csg.
Ik rook mijn zalm altijd 's-nachts want het duurt toch zijn 12-14 uur.
Niet lopen kl*ten met een theelichtje, gewoon de gasbrander er op @Barbeknoei
Kiek em goan !!!
En de volgende dag, na 13,5 uur:
Daarna nog 2 dagen in licht vacuüm in de koelkast de rooksmaak zichzelf laten "verdelen".
Vandaag een stukje aangesneden en getest
Uitslag:
GESCHIKT
Zo, voorraadje is weer op peil.
Dank voor het kijken
Rick
Waarom dit topic? Gewoon, omdat het lang geleden was dat er hier zelfgerookte zalm is gemaakt.
En omdat ik zin had dit met jullie te delen.
Het gehanteerde recept is het recept van Ewald, het "minder zout" recept.
Afwijkend op dit recept: beetje knoflookpoeder toegevoegd, rum opgedronken ipv bij de vis
De pics
28 december:
De zalm en de pekel
Vervolgens licht gevacuumeerd en daarna voor 4 dagen in de koelkast
Om het wachten een beetje dragelijk te maken, wat oestertjes gegeten en een lekker portje (Graham's LBV) gedronken
En na 4 dagen mocht de zalm uit de koeling en in de weber met een volle csg.
Ik rook mijn zalm altijd 's-nachts want het duurt toch zijn 12-14 uur.
Niet lopen kl*ten met een theelichtje, gewoon de gasbrander er op @Barbeknoei
Kiek em goan !!!
En de volgende dag, na 13,5 uur:
Daarna nog 2 dagen in licht vacuüm in de koelkast de rooksmaak zichzelf laten "verdelen".
Vandaag een stukje aangesneden en getest
Uitslag:

Zo, voorraadje is weer op peil.
Dank voor het kijken
Rick
Laatst bewerkt: