- Berichten
- 771
Aangezien vandaag een nationale vrije dag is, krijgen we een paar gasten over de vloer.
Helaas nog niet de mogelijkheid gehad om wat van de BBQ voor te schotelen, dus vandaag is dé dag!
Voor alles een eerste keer en dus ook voor héél veel aspecten welke vandaag hopelijk met smaak worden opgegeten.
Om te beginnen heb ik afgelopen zondag na inspiratie van @BrandtQ gerookte kip kerrie salade gemaakt (Linkje).
Hier gezellig de gerookte kippetjes op de WGA:
En vandaag gaan we verder met de bavette rollade. Ik heb nog nooit een rollade gemaakt, en ook nog nooit pesto.
Dus als eerste de pesto gemaakt van licht geroosterde pijnboompitten, verse basilicum, geraspte parmezaanse kaas en goede kwaliteit extra vierge olijfolie (geen foto's helaas).
De bavette uitgepakt en drooggedept (wat een lap vlees, past niet op één snijplank):
De draad loopt helaas in de breedte, anders was ik denk ik niet aan het vlinderen begonnen, toch gedaan dus (ook eerste keer
):
Pesto erop smeren:
Zongedroogde tomaatjes erbij:
Wat geraspte parmezaanse kaas:
Geroosterde pijnboompitjes:
Losse basilicum blaadjes:
En knopen maar (best aardig gelukt voor de eerste keer):
Na het wachten konden we eindelijk beginnen! Tijdens het wachten de genoemde gerookte kip kerrie salade, poging tot gerookte kip samba salade, overgebleven zelfgemaakte pesto en zelfgemaakte kruidenboter op stukjes langwerpig brood genuttigd
Bavette tot 53 graden laten liggen:
Wat onregelmatige dikte, waardoor de cuisson ook wat onregelmatig was. Heerlijk stuk vlees en heerlijk van gegeten 


Als bijlage de koolsalade van Dominique en gepofte aardappels (uit de magnetron
).
Helaas nog niet de mogelijkheid gehad om wat van de BBQ voor te schotelen, dus vandaag is dé dag!
Voor alles een eerste keer en dus ook voor héél veel aspecten welke vandaag hopelijk met smaak worden opgegeten.
Om te beginnen heb ik afgelopen zondag na inspiratie van @BrandtQ gerookte kip kerrie salade gemaakt (Linkje).
Hier gezellig de gerookte kippetjes op de WGA:
En vandaag gaan we verder met de bavette rollade. Ik heb nog nooit een rollade gemaakt, en ook nog nooit pesto.
Dus als eerste de pesto gemaakt van licht geroosterde pijnboompitten, verse basilicum, geraspte parmezaanse kaas en goede kwaliteit extra vierge olijfolie (geen foto's helaas).
De bavette uitgepakt en drooggedept (wat een lap vlees, past niet op één snijplank):
De draad loopt helaas in de breedte, anders was ik denk ik niet aan het vlinderen begonnen, toch gedaan dus (ook eerste keer

Pesto erop smeren:
Zongedroogde tomaatjes erbij:
Wat geraspte parmezaanse kaas:
Geroosterde pijnboompitjes:
Losse basilicum blaadjes:
En knopen maar (best aardig gelukt voor de eerste keer):
Na het wachten konden we eindelijk beginnen! Tijdens het wachten de genoemde gerookte kip kerrie salade, poging tot gerookte kip samba salade, overgebleven zelfgemaakte pesto en zelfgemaakte kruidenboter op stukjes langwerpig brood genuttigd

Bavette tot 53 graden laten liggen:



Als bijlage de koolsalade van Dominique en gepofte aardappels (uit de magnetron

Laatst bewerkt: