BasBQ
Beef en Steak

Konings-maal: 3-2-1 enzo

Wietsehm

Kooltjesharker
 
 
Berichten
245
Leden des genootschaps,

Koningsdag vraagt natuurlijk als ultieme dag om een Konings-maal. Dus werd het spareribs met coleslaw en cornbread.

“Voorspelbaar”, hoor ik u denken. Maar o zo lekker!

De spareribs waren dik bevleest, de slager kent mij ondertussen 😊
Deze kregen een mosterd plaklaagje met cayum-achtige kruiden (lekker mixen!).
Na 3 uur roken op beuk ingepakt met boter en honing en 2 uur later nog een uurtje drogen waarbij de Noskos do-it-yourself-bbqsaus er twee lagen op mocht sticky worden.

Cornbread lijkt zo simpel, maar is vaak zóóó saai. Dus was de basis dit recept, op smaak gebracht met chilipeper, kaneel en een beetje gerookte paprika. Nog lekkerder wanneer je er een toefje crème fresh met bieslook bij eet.

De coleslaw was eenvoudig. Eigengemaakte mayo met een flinke dot kerrie. Spitskool, wortel, augurk, appel, gewelde rozijn, komkommer, lente-ui. Gegarneerd met wat bieslook en geroosterde noot (walnoot, pecannoten én pijnboompitten). Vanwege de vettigheid van het varkensvlees scheutig geweest met de citroen en rodewijnazijn.

Alles bij elkaar een heus Koningsmaal!

3FFC0BEE-6BD3-4C11-8ABA-DD5A0202B9FE.jpeg


2BC51B29-3F1D-4AED-B74A-8300190988C9.jpeg


C216D2FA-5890-427B-AB15-0529D1BBE50E.jpeg
 
Bovenaan Onderaan