Beef en Steak

Kokosbriket of Charcoal

Ecobrasa komt in een doos. Super compact verpakt. In een kamado stook je houtskool. Dammers is dan de allemansvriend.
Over Dammers lees ik inderdaad ook veel goeds. Het blijft echter houtskool en ik vraag me dan af of het zo veel verschil maakt mbt Black Ranch Marabu qua rookwalmen. Ik ben wel van plan om het uit te gaan testen. Als ik niet de hele tijd bij de barbecue ga staan moet het ook wat schelen natuurlijk.
 
Dat zijn wat mij betreft uitersten.
 
Dat zijn wat mij betreft uitersten.
Hoi Sander, bedoel je Dammers vs Black Ranch? Toch wordt bij Black Ranch vaak aangegeven dat deze ook reukloos zijn, ik heb dus inderdaad een andere ervaring. Maar deze walmen dus sowieso een stuk meer dan Dammers?
 
Toch wordt bij Black Ranch vaak aangegeven dat deze ook reukloos zijn, ik heb dus inderdaad een andere ervaring.
Dat heb ik nou nog nooit gehoord over Black Ranch. Dat zou ik zelf ook nooit beweren. Je hebt onder het label Black Ranch ook nog verschillende verpakkingen vanwege de verschillende houtsoorten. Ze hebben wel allemaal hun eigen hardheid en geur. Da's weer een wereld op zich.

Als ik BR gebruik dan start ik schoon op en laat ik het liefst eerst de T oplopen tot 150°C en knijp ik daarna of plaats ik een hitteschild. Bij 150°C ben je de meeste nare geurtjes wel kwijt en dus de meeste rook ook. Daarna is er schoner mee te stoken. Dan komt je rookhout ook veel beter uit de verf. Maar wellicht gebruik je vanwege die rook ook geen rookhout?

Kort en goed: Dammers is de schoonst brandende houtskool die ik ken. Maar omdat hij vrij licht is en dus snel brandt meng ik die soms met hardere soorten zoals BR maar ook Bastard of andere Marabu of Quebracho houtskoolmerken.
 
Dat heb ik nou nog nooit gehoord over Black Ranch. Dat zou ik zelf ook nooit beweren. Je hebt onder het label Black Ranch ook nog verschillende verpakkingen vanwege de verschillende houtsoorten. Ze hebben wel allemaal hun eigen hardheid en geur. Da's weer een wereld op zich.

Als ik BR gebruik dan start ik schoon op en laat ik het liefst eerst de T oplopen tot 150°C en knijp ik daarna of plaats ik een hitteschild. Bij 150°C ben je de meeste nare geurtjes wel kwijt en dus de meeste rook ook. Daarna is er schoner mee te stoken. Dan komt je rookhout ook veel beter uit de verf. Maar wellicht gebruik je vanwege die rook ook geen rookhout?

Kort en goed: Dammers is de schoonst brandende houtskool die ik ken. Maar omdat hij vrij licht is en dus snel brandt meng ik die soms met hardere soorten zoals BR maar ook Bastard of andere Marabu of Quebracho houtskoolmerken.
Ik las het op bepaalde sites die het verkopen, weet niet of ik hier een link mag plaatsten maar bij 1 van de verkooppunten staat dus bij de Black Ranch Marabu:

“Naast de zeer lange brandduur en minimale rookontwikkeling is deze houtskool compleet geurloos.”

Ik heb hier inderdaad zelf het tegenovergestelde over bevonden, dus goed om te horen dat jij dit eigenlijk ook beaamd. Hier hecht ik meer waarde aan dan een verkoper.

Ik gebruik inderdaad dus ook geen rookhout. Na aanleiding van je bericht ben ik nu dus ook overtuigd om de Dammers te gaan proberen. Bedankt voor het advies, wat een handig forum is dit voor beginners zoals ik!
 
Ik heb iets van tig zakken bij de Sligro gehaald laatst van Black Ranch quebracho, maar reukloos is hij 100% niet.
Goed opstoken is zeker een ding wat helpt inderdaad. Er moet echt een oranje kern zichtbaar zijn, als je niet daarop wacht krijg je vanzelf een walm uit je kamado. Maar ook daarna, voordat het vlees erop gooit. Ik ruik altijd wel of het Black Ranch is, of een ander merk quebracho wat ik gebruik en minder aanwezig is qua houtskool lucht.
 
Hoi Sander, bedoel je Dammers vs Black Ranch? Toch wordt bij Black Ranch vaak aangegeven dat deze ook reukloos zijn, ik heb dus inderdaad een andere ervaring. Maar deze walmen dus sowieso een stuk meer dan Dammers?
Ik heb de ervaring dat de BR Argentina quebracho flink ruikt en ook meer walmt dan bijvoorbeeld de marabu van Black Ranch. Zoals al eerder te lezen ; Dammers geeft weinig rook en geur.
 
Terug
Bovenaan Onderaan