BasBQ
Beef en Steak

Knoflook brood en Pizzas

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
16.434
Vandaag eens knoflook brood op de barbecue gemaakt en pizza’s uit de Ooni.

Om te beginnen twee bollen knoflook onthoofd en besprenkelt met olijfolie en wat peso en Provençaalse kruiden.


984ECCCC-DC2F-4E01-AB0E-E9F6F712DBC6.jpeg


gerookt op 180C voor een uur

06BC65F9-789C-481F-972A-180C2F075BA5.jpeg


Resultaat na een uur

1B2597F8-D861-4643-9C8E-074D171D8DE6.jpeg


De knoflook iets af laten koelen en uitgeknepen, gemengd met half pakje zachte boter, klein gesneden basilicum en peterselie en geraspte Parmezaanse kaas.

Ciabatta doorgesneden en besmeerd met het mengsel.

3345BB42-6300-4D26-867B-CF2AB50F46F8.jpeg


Indirect op de barbecue, 180C, voor 10 minuten.

8A34489C-D87C-4B78-9C95-604C1E09DF87.jpeg


Om de bovenkant te kleuren nog even in de ooni.

49879ABD-7AA0-4C6C-B858-F37F98F71A23.jpeg


80643F0D-B475-4627-9903-7287FE9A4861.jpeg


De pizza’s lieten niet lang op zich wachten.

B1B2CEB4-4929-4241-938A-27A4C9A9F43A.jpeg


739A1CBB-1EA8-4671-87DB-43AAE5A9CF98.jpeg


D2EC2316-1AE6-4E0F-8414-644121D26C9D.jpeg


642FFF7F-A01A-4B4F-8172-D93400A6BC0D.jpeg


E6C220E0-6050-405C-952A-E83084FE5F30.jpeg


E1B479DE-AF2B-4DBB-B67B-3E505EDEDE71.jpeg


36719458-6E4A-441B-B012-91F2D4C94076.jpeg


Heb nog een filmpje gemaakt.


Bedankt voor het kijken.
 

@rno

BBQ Junkie
 
 
 
 
Berichten
5.490
Zien er beide mooi uit, zullen gesmaakt hebben.

knoflook ook maar eens zo maken. Pak ze altijd in in aluminiumfolie
 

Beun

Gemarineerd
 
 
Berichten
1.847
Dit ziet er heerlijk uit! Dat idee met het brood ga ik van je stelen 😜
 

Welmer

Pitmaster
 
 
Berichten
726
Dat knoflook brood zo staat nu ook op de lijst.
Bedankt weer Frits, ziet er weer smakelijk uit.
 

Cherrywood

Pitmaster
 
 
 
Berichten
813
Ziet er heerlijk uit. Mooi apparaat ook de Ooni

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 

Kazango

Stoker
 
 
Berichten
390
Hier liet ik het mijn vrouw zien, althans het knoflookbrood. Staat nu hoog op het to do lijstje. Sterker gezegd, of het morgen eventjes kan maken :sneaky:
 

Squenzy

Stoker
Berichten
359
Heeeeeerlijk Frits. Vooral dat knoflookbrood die ga ik ook fixen thanks
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
7.770
wauw, die pizza's zijn echt perfect Frits. Ziet er goed uit.

Das toch best veel knoflook, 2 bollen op een half pakje boter? Hoeft niet te gaan werken zeker? :ROFLMAO:
En ook slim dat je de bollen even laat afkoelen. Iets met ongeduld.......:rolleyes: Man, wat kunnen die dingen heet zijn zeg
Ook lekker dik besmeerd (y)
 

Sander288019

Vuurmaker
 
 
 
Berichten
84
Ziet er goed uit!! Denk je dat de pizza uit een Ooni beter lukt dan met een Kamado?
Mag ik vragen wat Peso is? gezocht maar kom het niet tegen behalven de munten in Mexico :)
 

Kazango

Stoker
 
 
Berichten
390
Peso ook wel peper en zout
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
16.434
Voor alle duidelijkheid, het waren echt die twee bollen knoflook op een half pakje boter.

zelf had ik ook schrik van te voren maar door het poffen neemt de scherpte echt af.

Gewoon proberen dus!
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
11.329
2 hele knoflook, ja, zo krijg je alles lekker natuurlijk 😜
 

Sander288019

Vuurmaker
 
 
 
Berichten
84
Denk je dat de pizza uit een Ooni beter lukt dan met een Kamado?
 

vogels

Pitmaster
 
 
 
Berichten
641
Misschien toch nog eens proberen, heb laatst ook knoflook gepoft maar dat was niet lekker geworden (denk te wel rook)
 

miesder

Kooltjesharker
 
 
 
Berichten
172
Denk je dat de pizza uit een Ooni beter lukt dan met een Kamado?
Ik heb ook beide en voor mij is een pizza uit de Ooni zeker beter dan uit de BGE. Temp kan makkelijker hoger. Bij de BGE al meerdere malen verbrand vilt gehad en een keer zo warm gestookt dat het metaal was uitgezet. Gevolg dat bij het opendoen de bovenkant losschoot. Gelukkig lashandschoen aan en kon ik hem in de bovenkant pakken.
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
16.434
Denk je dat de pizza uit een Ooni beter lukt dan met een Kamado?
Ja, bij de gas versie geeft de Ooni zeker een beter resultaat. Ten eerste omdat je de hele tijd de pizza in de gaten kan houden en niet op goed geluk de deksel open moet doen ten tweede door de hete lucht die over de pizza gaat, dat effect krijg je veel minder in de Kamado.
Misschien toch nog eens proberen, heb laatst ook knoflook gepoft maar dat was niet lekker geworden (denk te wel rook)
Had nu een klein stukje appelhout gedaan, dat vond ik genoeg. Zou de volgende misschien wat langer in de rook laten zodat de knoflook nog zachter wordt, zeg anderhalf uur.
 
Bovenaan Onderaan