- Berichten
- 66
Lekker kipsateetje gemaakt, kipfilet in de marinade, op de spiesjes en hoppa
Paar spiesjes apart gehouden en eerst gerookt alvorens op de Q te gooien, probeersel...
Begonnen met het klaarmaken van de marinade, daarvoor gebruikt: ketjap manis, verse knof, echalotjes in poedervorm, een zoete ui gesnipperd, oestersaus, ve-tsin, een scherp Antilliaans pepertje, gerookte paprika, lekker stuk gember, beetje basterdsuiker, gerookt zout en 5 baies peper, citroensap.
Tip : gember is altijd vervelend om schilletje eraf te halen, met een theelepeltje schraap je dat er zo handig af, veel makkelijker dan met een mesje ;-)
Marinade werd zoiets:
1 kg kipfilets in gelijkmatige kleine stukjes gesneden en in de marinade gezet:
En na een paar uur op de spiesjes geregen.
Ik had expres een paar kleine spiesjes gemaakt omdat ik die in de roker wilde leggen voor ze op de Q te doen, probeersels as usual ;-)
Grote spiezen lekker op de Q en kleintjes in de roker:
Beide waren lekker, de kleintjes ga ik absoluut weer doen, ondanks dat ze er wat droog uitzien op de foto waren ze juist lekker sappig gebleven en lekker mals, voor herhaling vatbaar!
Bedankt voor het lezen en kijken, bon appétit!
Paar spiesjes apart gehouden en eerst gerookt alvorens op de Q te gooien, probeersel...
Begonnen met het klaarmaken van de marinade, daarvoor gebruikt: ketjap manis, verse knof, echalotjes in poedervorm, een zoete ui gesnipperd, oestersaus, ve-tsin, een scherp Antilliaans pepertje, gerookte paprika, lekker stuk gember, beetje basterdsuiker, gerookt zout en 5 baies peper, citroensap.
Tip : gember is altijd vervelend om schilletje eraf te halen, met een theelepeltje schraap je dat er zo handig af, veel makkelijker dan met een mesje ;-)
Marinade werd zoiets:
1 kg kipfilets in gelijkmatige kleine stukjes gesneden en in de marinade gezet:
En na een paar uur op de spiesjes geregen.
Ik had expres een paar kleine spiesjes gemaakt omdat ik die in de roker wilde leggen voor ze op de Q te doen, probeersels as usual ;-)
Grote spiezen lekker op de Q en kleintjes in de roker:
Beide waren lekker, de kleintjes ga ik absoluut weer doen, ondanks dat ze er wat droog uitzien op de foto waren ze juist lekker sappig gebleven en lekker mals, voor herhaling vatbaar!
Bedankt voor het lezen en kijken, bon appétit!