- Berichten
- 101
Een van de eerste dingen die ik hier zag en dacht: dat wil ik! Dus alles in huis gehaald en aan de slag gegaan.
All goodies
Alles in stukjes gesneden en het spek in de cakevorm
Laagjes gemaakt, begonnen en geëindigd met de groenten
Vervolgens heel voorzichtig dichtgevouwen en wat rub eroverheen.
Kettle op +/-130C en tot 58 graden kerntemp in de cakevorm. Op dit moment was hij stevig genoeg om uit de cakevorm te halen. De sapjes heb ik gebruikt om een
glace te maken.
Temperatuur vervolgens iets op laten lopen, tot ongeveer 150C en de cake met de saus ingesmeerd. Verder laten garen tot 78 graden, vergezeld met wat krieltjes. Tijdens het rusten nog wat overgebleven groenten onder de krieltjes geschoven.
En dan, het eindresultaat, na 3 uur en 12 minuten.
Krieltjes, met de overgebleven groente en kippendijen"cake"
Dit kan ik iedereen die van kip geniet wel aanraden, waanzinnig lekker gerecht en natuurlijk helemaal naar eigen smaak te kruiden. Wat niet op ging, heb ik een dag later met wat sla op een broodje gedaan.. erg lekker!
All goodies
Alles in stukjes gesneden en het spek in de cakevorm
Laagjes gemaakt, begonnen en geëindigd met de groenten
Vervolgens heel voorzichtig dichtgevouwen en wat rub eroverheen.
Kettle op +/-130C en tot 58 graden kerntemp in de cakevorm. Op dit moment was hij stevig genoeg om uit de cakevorm te halen. De sapjes heb ik gebruikt om een
glace te maken.
Temperatuur vervolgens iets op laten lopen, tot ongeveer 150C en de cake met de saus ingesmeerd. Verder laten garen tot 78 graden, vergezeld met wat krieltjes. Tijdens het rusten nog wat overgebleven groenten onder de krieltjes geschoven.
En dan, het eindresultaat, na 3 uur en 12 minuten.
Krieltjes, met de overgebleven groente en kippendijen"cake"
Dit kan ik iedereen die van kip geniet wel aanraden, waanzinnig lekker gerecht en natuurlijk helemaal naar eigen smaak te kruiden. Wat niet op ging, heb ik een dag later met wat sla op een broodje gedaan.. erg lekker!