- Berichten
- 6.254
Gister, sinds lange tijd, weer eens ouderwets samen ge-BBQ-t 
Had kippedijen in gedachte en zo geschiedde ‘t.
Na een motorritje gelijk door voor boodschappen
Ik de zorg voor het groene ei en de kippedijen en de rest werd gedaan.
Ei opstoken en de kippedijen wat schoon maken, wat kleiner snijden en mengen met gerookt zout en knoflook.
In het ei een verhoging in elkaar geknutseld met 2 stenen en een oud rooster en de pan kon warm gemaakt worden.
Boter er in en de dijen aanbakken
Dijtjes eruit en en de in reepjes gesneden ontbijtspek bakken en niet veel later de ui erbij en deze aanvullen met de chamions.
Na zo’n 5 minuten waren de champies mooi geslonken
Tijd om de room en een eetlepel mosterd toe te voegen.
Dit aan de kook brengen, de dijtjes toevoegen en 10 minuten laten pruttelen met’t deksel er op
Klaar
Tijd om op te scheppen
Wat peterselie op de kip en peper over de aardappel puree en met een rood wijntje erbij weer ouderwets samen genoten

Had kippedijen in gedachte en zo geschiedde ‘t.
Na een motorritje gelijk door voor boodschappen
Ik de zorg voor het groene ei en de kippedijen en de rest werd gedaan.
Ei opstoken en de kippedijen wat schoon maken, wat kleiner snijden en mengen met gerookt zout en knoflook.
In het ei een verhoging in elkaar geknutseld met 2 stenen en een oud rooster en de pan kon warm gemaakt worden.
Boter er in en de dijen aanbakken
Dijtjes eruit en en de in reepjes gesneden ontbijtspek bakken en niet veel later de ui erbij en deze aanvullen met de chamions.
Na zo’n 5 minuten waren de champies mooi geslonken
Tijd om de room en een eetlepel mosterd toe te voegen.
Dit aan de kook brengen, de dijtjes toevoegen en 10 minuten laten pruttelen met’t deksel er op
Klaar

Tijd om op te scheppen
Wat peterselie op de kip en peper over de aardappel puree en met een rood wijntje erbij weer ouderwets samen genoten

Laatst bewerkt: