- Berichten
- 279
in het weekend moest ik werken maar vandaag was ik vrij en het was nog lekker weer ook. Ik wilde kip aan een spies maken met tikkamassala saus naar een recept van Ralph de Kok. Voor deze saus gebruikte hij een zelfgemaakte rode curry. Die ging ik ook maken in mijn DO.
Eerst de tomaten, ui en paprika geroosterd. Daarna koolzaadolie in mijn DO en dan knoflook en gember gebakken. Gegrilde groenten er bij. Daarbij komijn-, koriander-, paprikapoeder, kurkuma, kippenbouillon en tomatenblokjes en rood pepertje er bij. Ff pruttelen en met een staafmixer tot gladde curry bewerkt.
Ik had twee kleine kippetjes en deze gemarineerd met volle yoghurt met ook weer komijn, paprika, korianderpoeder, tandoorii en garam massala kruiden, kurkuma, sap van een 1/2 citroen, cayennepeper en zout. Nadat de kip was ingesmeerd kon deze aan de rotisserie bij 190 graden indirect op de kamado.
ondertussen de tikka massala saus gemaakt. Bak in een skillet gember en knoflookpast, tomatenpuree er bij en ff bakken. Dan wat van mijn zelfgemaakte rode curry (Verdund met wat kippenbouillo) er bij alsmede citroensap van 1 citroen een scheutje slagroom en kruiden zoals kerrie- paprikapoeder, tandoori massalakruiden, kokos-en amandelmeel en suiker.
Daarbij rijst en Chinese wokgroenten met sugarsnaps en paksoi. Voor het opdienen de kippetjes getrancheerd. Dit was voor 4 personen. Curry die Ik over had heb ik ingevroren.
Het was heerlijk.
Eerst de tomaten, ui en paprika geroosterd. Daarna koolzaadolie in mijn DO en dan knoflook en gember gebakken. Gegrilde groenten er bij. Daarbij komijn-, koriander-, paprikapoeder, kurkuma, kippenbouillon en tomatenblokjes en rood pepertje er bij. Ff pruttelen en met een staafmixer tot gladde curry bewerkt.
Ik had twee kleine kippetjes en deze gemarineerd met volle yoghurt met ook weer komijn, paprika, korianderpoeder, tandoorii en garam massala kruiden, kurkuma, sap van een 1/2 citroen, cayennepeper en zout. Nadat de kip was ingesmeerd kon deze aan de rotisserie bij 190 graden indirect op de kamado.
ondertussen de tikka massala saus gemaakt. Bak in een skillet gember en knoflookpast, tomatenpuree er bij en ff bakken. Dan wat van mijn zelfgemaakte rode curry (Verdund met wat kippenbouillo) er bij alsmede citroensap van 1 citroen een scheutje slagroom en kruiden zoals kerrie- paprikapoeder, tandoori massalakruiden, kokos-en amandelmeel en suiker.
Daarbij rijst en Chinese wokgroenten met sugarsnaps en paksoi. Voor het opdienen de kippetjes getrancheerd. Dit was voor 4 personen. Curry die Ik over had heb ik ingevroren.
Het was heerlijk.