BasBQ
Beef en Steak

Kipfilet NOSKOS style

 

Lars

Kooltjesharker
Berichten
125
Vanavond even de nieuwe smoker weer aan het werk gezet.
Kipfilet in de pekel gezet en de Q aangestoken.
Toen hij op 104 graden was de kip er op en wachten op de 63 kerntemperatuur. Daarna een kwartier laten gaan en smullen maar.
Ik heb persoonlijk nog nooit zulke lekkere kipfilet gegeten.
4950b5d2ec7f5e284256a89224400dda.jpg

3c1fb898154d73c912dc2b447c5101ae.jpg

aa652f08113e2449839d33130f7a2620.jpg

89c8eaa7bf607c3570eafd5885e445f1.jpg

797548590c2384823e62b1865fc02ea1.jpg
 
Dat is Ewald stijl hoor die 63°C
 
Dat is Ewald stijl hoor die 63°C
😂😂😂

Kip ziet er van binnen jummie juicy uit, de buitenkant wat bleekjes, heb je wel rookhout gebruikt?
 
op je site zag ik dit ook staan, 63°C en nog 15 min wachten.

Wat is de logica hierachter? Waarom niet doorgaren tot 70-72°C kern?

 
lekker hoor. hier ook een tijdje geleden een paar stukjes gemaakt, gerookt op perenhout. ook die zien wat bleekjes. misschien ligt het aan het perenhout? ach, als het maar smaakt
 
  • Leuk
Waarderingen: Lars
Terug
Bovenaan Onderaan