Dit doet me denken aan de reclame: Liever kip leverworst dan gewone.....etc
Maar goed,,kip filet gekocht met korting, Fout! Het rook een tikkeltje verdacht, dus maar meteen in de smoker gepropt aangezien ik toch aan t roken was.
Volgens houdbaarheid nog 3 dg ok. Echt niet!
Dus roken (koel, want eest in de vriezer voor een paar uur en toen in de smoker) in strippen gesneden met zout- 2% met knoflook poeder, uien poeder, paprika poeder, er over.
Alles paar dagen laten intrekken en toen opgerold in cellofaan. Gaatjes er in geprikt om de lucht er uit te krijgen en zo strak mogelijk opgerold
Vacuum en in de sous vide, 149F voor 6 uur. Veel korter berekent, maar een paar uur langer in geval van.....
In ijswater, toen ijskast, en nu buik. Best ok.
Leuk probeersel, smaak is goed, lekker voor op brood of snacken met dikke plakken.
Plakt niet echt en valt een beetje uit elkaar na het snijden.
Ik heb dit wel s eerder gedaan met kip filet gemengd met heel fijn gemalen kippen dijen. Plakt iets beter misschien, maar ook lekker.
Tja, t is een hobby. Je moet wat.
Maar goed,,kip filet gekocht met korting, Fout! Het rook een tikkeltje verdacht, dus maar meteen in de smoker gepropt aangezien ik toch aan t roken was.
Volgens houdbaarheid nog 3 dg ok. Echt niet!
Dus roken (koel, want eest in de vriezer voor een paar uur en toen in de smoker) in strippen gesneden met zout- 2% met knoflook poeder, uien poeder, paprika poeder, er over.
Alles paar dagen laten intrekken en toen opgerold in cellofaan. Gaatjes er in geprikt om de lucht er uit te krijgen en zo strak mogelijk opgerold
Vacuum en in de sous vide, 149F voor 6 uur. Veel korter berekent, maar een paar uur langer in geval van.....
In ijswater, toen ijskast, en nu buik. Best ok.
Leuk probeersel, smaak is goed, lekker voor op brood of snacken met dikke plakken.
Plakt niet echt en valt een beetje uit elkaar na het snijden.
Ik heb dit wel s eerder gedaan met kip filet gemengd met heel fijn gemalen kippen dijen. Plakt iets beter misschien, maar ook lekker.
Tja, t is een hobby. Je moet wat.