- Berichten
- 577
Afgelopen dagen veel lange dagen op werk gehad en vandaag een heerlijke dag vrij. Het weer was voor de verandering ook een keer "te doen".
Eerst de bbq een goede schoonmaakbeurt gegeven en alle moeren weer goed aangedraaid en vervolgens besloten een keer wat nieuws te maken.
Ik had mijn rotisserie al een tijd niet gebruikt en ik had nog een lading kippendijen in de vriezer. Na wat gegoogle besloten om kip shoarma te maken. Even snel naar het tuincentrum en de appie en toen kon het feest beginnen.
Eerst even wat Griekse kruiden van onze forumeigenaar gehaald:
De kippendijen schoongemaakt en flink in de rub gezet.
Vervolgens de dijen aan het spit geregen met af en toe een een stuk paprika erdoorheen.
De inkbird in het vlees geknald en temperatuur op +- 180 gehouden.
Toen de kern 74 was, het vlees even laten rusten in aluminiumfolie en wat flat bread gegrild.
Daarna het vlees aangesneden.
Het broodje gevuld met ijsbergsla, het vlees, rode ui, pre made Griekse knoflook saus en wat oregano.
Zooo binnen no time 3 broodjes naar binnen. Was een heel lekker broodje!
Die ga ik snel weer eens maken.
Eerst de bbq een goede schoonmaakbeurt gegeven en alle moeren weer goed aangedraaid en vervolgens besloten een keer wat nieuws te maken.
Ik had mijn rotisserie al een tijd niet gebruikt en ik had nog een lading kippendijen in de vriezer. Na wat gegoogle besloten om kip shoarma te maken. Even snel naar het tuincentrum en de appie en toen kon het feest beginnen.
Eerst even wat Griekse kruiden van onze forumeigenaar gehaald:
De kippendijen schoongemaakt en flink in de rub gezet.
Vervolgens de dijen aan het spit geregen met af en toe een een stuk paprika erdoorheen.
De inkbird in het vlees geknald en temperatuur op +- 180 gehouden.
Toen de kern 74 was, het vlees even laten rusten in aluminiumfolie en wat flat bread gegrild.
Daarna het vlees aangesneden.
Het broodje gevuld met ijsbergsla, het vlees, rode ui, pre made Griekse knoflook saus en wat oregano.
Zooo binnen no time 3 broodjes naar binnen. Was een heel lekker broodje!
Die ga ik snel weer eens maken.
Laatst bewerkt: