BasBQ
Beef en Steak

Kip shoarma

 
 
 

Lennart_Diegast

Stoker
Berichten
479
Afgelopen dagen veel lange dagen op werk gehad en vandaag een heerlijke dag vrij. Het weer was voor de verandering ook een keer "te doen".

Eerst de bbq een goede schoonmaakbeurt gegeven en alle moeren weer goed aangedraaid en vervolgens besloten een keer wat nieuws te maken.

Ik had mijn rotisserie al een tijd niet gebruikt en ik had nog een lading kippendijen in de vriezer. Na wat gegoogle besloten om kip shoarma te maken. Even snel naar het tuincentrum en de appie en toen kon het feest beginnen.

Eerst even wat Griekse kruiden van onze forumeigenaar gehaald:
20240426_155145.jpg


De kippendijen schoongemaakt en flink in de rub gezet.

20240426_155209.jpg

20240426_160526.jpg

20240426_160530.jpg


Vervolgens de dijen aan het spit geregen met af en toe een een stuk paprika erdoorheen.

20240426_174318.jpg


De inkbird in het vlees geknald en temperatuur op +- 180 gehouden.

20240426_185607.jpg

20240426_185619.jpg

20240426_195023.jpg


Toen de kern 74 was, het vlees even laten rusten in aluminiumfolie en wat flat bread gegrild.

20240426_195630.jpg


Daarna het vlees aangesneden.

20240426_195951.jpg


Het broodje gevuld met ijsbergsla, het vlees, rode ui, pre made Griekse knoflook saus en wat oregano.

20240426_200631.jpg

20240426_200622.jpg


Zooo binnen no time 3 broodjes naar binnen. Was een heel lekker broodje!

Die ga ik snel weer eens maken.
 
Laatst bewerkt:
Heerlijk. En op deze manier willen we allemaal wel ontspannen na een lange werkweek!

Verstuurd vanaf mijn SM-F731B met Tapatalk
 
Lekker Lennart😋

Dit was destijds mijn eerste gerechtje wat ik aan het spit maakte op mijn Grizzly ( waarvan ik er 4 heb versleten in 6 maanden 😅 ) ik doe er altijd op de uiteinde nog een halve citroen aan voor de smaak.

224DEAD1-ECF8-423C-87F9-712DEB38D53D.jpeg
 
Lekker zeg, broodje shoarma is altijd goed.
 
Ziet er heerlijk uit! Doe je veel met het spit sinds je het gekocht hebt?
Te weinig de laatste maanden maarja het was ook behoorlijk gaar weer 😄

Tot dusver eigenlijk alleen hele kippen en een keer picaña aan het spit gemaakt.
 
Dit ziet er zeer goed uit. Volgens mij moet je dit deze maand nog eens maken ;)
 
Dit ziet er zeer goed uit. Volgens mij moet je dit deze maand nog eens maken ;)
Ja zeker een goede optie 😁😁
Wellicht ook iets anders dat aan de kebab spiezen past..
 
Terug
Bovenaan Onderaan