BasBQ
Beef en Steak

Kip op blik voor een sticker

 
 

Kenneth

Vuurmaker
Berichten
81
Vandaag de WSM maar weer eens aangestoken voor een heerlijk kippetje!
Ik heb de kip eerst gemarineerd met de marinade van noskos.
07e67e47fac2cb89de4558ce4f9a216d.jpg

Ondertussen mijn WSM lekker op temperatuur laten komen en het kippetje op een blikje cola gezet ( het is cola geworden omdat een goede combinatie is en ik had geen blikje bier in huis).
92226f324307d63a7f08c3226cb8c186.jpg

Toen het kippetje lekker op de bbq gezet en zelf lekker voor de tv gaan zitten
6d4db3f90a66abff5e109fcaa8767e3f.jpg

Tussendoor even stiekem gekeken hoe het er voor stond.
404bf9d504a43ab71c2528b1591eb3fa.jpg

Een kleine 3 uur na dat ik het kippetje op de bbq gedaan had was deze klaar.
Tijd om de smullen.
169ce35f36cb9eb7af2d790e6c12d3cc.jpg
ceb3c48d4fed7a24461c5ccb1f03aec5.jpg

De kip viel weer goed in de smaak!
Ik hoop dat ik alles goed heb gedaan om een stickertje te krijgen .
 
Zou kunnen. Maar om nou 3 uur naar m'n bbq te gaan zitten kijken . Daar gaat het toch niet sneller van


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Zo, das een flinke run voor een kippetje die 3 uur :D
Ik maak hem meestal op 175 klaar, duurt een uurtje tot anderhalf.
Desalniettemin ziet het er lekker uit!
 
lekker kippie hoor, welkom bij de tokkies  ;)
 
SilverFox zei:
Zo, das een flinke run voor een kippetje die 3 uur :D
Ik maak hem meestal op 175 klaar, duurt een uurtje tot anderhalf.
Desalniettemin ziet het er lekker uit!
Dat las ik ook in het recept die 175 graden. Ik  heb alleen te weinig briketten gebruikt denk ik. De temperatuur kwam niet hoger dan 120/130 graden.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Kenneth zei:
  denk ik. De temperatuur kwam niet hoger dan 120/130 graden.
[/quote


dat kwam dus  waarschjnlijk dus door die tv.
en buiten zitten is inderdaad vervelend. :D

maar desalniettemin heb je je tokkie.
proficiat ermee.
 
Een kippetje is altijd lekker.
Hoe was het velletje als de temp zo laag was?

Verstuurd vanaf mijn Moto G

 
Het velletje was niet heel krokant maar ook niet heel slap. Het had wel krokanter gemogen van mij. Maar dat komt denk ik door de lagere temperatuur. Volgende x beter


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Lekker! Welkom bij de tokkies
 
Terug
Bovenaan Onderaan