BAMI:
Een eenvoudige maar heerlijke Bami, een vrij neutraal bijgerecht.
500 gr. mie koken in een sterke kippenbouillon, afspoelen met koud water en wat arachideolie goed erdoor roeren zodat het niet gaat plakken en verder uit laten lekken.
Ik hou ook altijd een veel kortere kooktijd aan dan de verpakking zegt (net niet al dente want je gaat hem nog opbakken en gaart dan nog door)
300 gram bacon bakken en in fijne stukjes snijden.
1 flinke ui snipperen
2 tenen knoflook
1 tot 2 preien in ringen.
Blokje trassie ter grootte van een erwt
1 tl. Sambal Oelek
lichte sojasaus (kikkoman)
Ketjap Manis, geen conimex Maar Kentel A of Medja of ABC, die laatste 2 vind ik het lekkerst.
Ui op laag vuur fruiten met trassi, dan knoflook erbij en even meefruiten gebakken en fijngesneden bacon (of ontbijtspek) erbij goed omhusselen en dan de prei kort meebakken de mie erbij goed doorbakken op smaak brengen met ketjap manis (medja) en sojasaus en een tl. sambal oelek.