Richard Sellelof
Tondelzoeker
- Berichten
- 20
Gisteren kip in zoutdeeg gemaakt naar Steven Raichlen´s recept in ´De beste bbq gerechten ter wereld´.
Kip ingesmeerd met halve citroen en partje look.
Rozemarijn, halve citroen, 5 teentjes look, 2 laurierbladjes id kip en dichtgebonden. Kip afgekruid met rozemarijn en zwarte peper.
Zoutdeeg gemaakt en kip ingepakt in skillet (met tussenlaag zilverpapier). Probe in borst.
Dometemp +/- 200*C, kerntemp 75*C
kip was superzacht en sappig. Doe ik zeker nog eens. Maar alleen als ik veel tijd en zin heb. Andere manieren zijn even smaakvol en rewarding zonder de vuiligheid imo.
Kip ingesmeerd met halve citroen en partje look.
Rozemarijn, halve citroen, 5 teentjes look, 2 laurierbladjes id kip en dichtgebonden. Kip afgekruid met rozemarijn en zwarte peper.
Zoutdeeg gemaakt en kip ingepakt in skillet (met tussenlaag zilverpapier). Probe in borst.
Dometemp +/- 200*C, kerntemp 75*C
kip was superzacht en sappig. Doe ik zeker nog eens. Maar alleen als ik veel tijd en zin heb. Andere manieren zijn even smaakvol en rewarding zonder de vuiligheid imo.
