BasBQ
Beef en Steak

Kip in zoutdeeg (naar Raichlen)

Richard Sellelof

Tondelzoeker
Berichten
20
Gisteren kip in zoutdeeg gemaakt naar Steven Raichlen´s recept in ´De beste bbq gerechten ter wereld´.
Kip ingesmeerd met halve citroen en partje look.
Rozemarijn, halve citroen, 5 teentjes look, 2 laurierbladjes id kip en dichtgebonden. Kip afgekruid met rozemarijn en zwarte peper.
Zoutdeeg gemaakt en kip ingepakt in skillet (met tussenlaag zilverpapier). Probe in borst.
Dometemp +/- 200*C, kerntemp 75*C
kip was superzacht en sappig. Doe ik zeker nog eens. Maar alleen als ik veel tijd en zin heb. Andere manieren zijn even smaakvol en rewarding zonder de vuiligheid imo. :)
20230415_170109.jpg


IMG-20230415-WA0009.jpeg


IMG-20230415-WA0015.jpeg


IMG-20230415-WA0018.jpeg


IMG-20230415-WA0020.jpeg


IMG-20230415-WA0022.jpeg


IMG-20230415-WA0024.jpeg
 
Mooie manier van bereiden, had het met kip zo nog niet gezien.

Proef je het zout (extreem) terug of valt dat wel mee?
 
Terug
Bovenaan Onderaan