- Berichten
- 865
Na de geniale post van @RenZwi voor de fotowedstrijd ook zin gekregen in grilworst. Omdat ik toch in quarantaine zit heb ik er ook tijd zat voor
Dus aan de slag volgens het recept zoals hier op het forum beschreven staat. En omdat je worst het best ik grote getallen maakt (je maakt alles toch al vies) meteen 2kg gemaakt.
Ingrediënten:
1kg kippendijen
50 ml water
14 gram colorozo zout
3 gram witte peper
1 gram foelie
0,5 gram gemberpoeder
0,3 gram gemalen kruidnagel
Eerst maar eens in stukken snijden
Even terugkoelen en alles klaar zetten dan malen door de 5mm plaat en een minuut of 8 kneden met de kruiden en het water.
Weer even terugkoelen en voor een tweede keer malen door de 3mm plaat, hier heb ik het in twee keer gedaan want wilde in de ene helft wat extra toevoegen (bacon, cheddar, jalapeno) de andere helft laat ik neutraal.
De bacon mee door de 3mm plaat de rest tijdens het kneden toegevoegd.
Daarna was het tijd om de darmen te vullen en de worsten weg te hangen.
Van de restjes die achterbleven een burger gemaakt, die even later rijzen om s'avonds op te eten.
Nou had ik die gebakken en heb ik hem na het proeven weggegooid. Vond hem niet lekker te zout zat een rare smaak aan (maar kan ook de corona zijn natuurlijk). Door diezelfde corona de dag erna niks gedaan dus ze hebben wat langer gehangen zo'n 36 uur. Daarna gekookt voor een uurtje of twee op 65 graden (met de theorie dat ik dan de kern niet in de gaten hoef te houden, het wordt uiteindelijk allemaal 65graden.
Snel terug koelen en in de koelkast en vandaag weer een dag later heb ik er twee op de BBQ gelegd één met LetzQ kruiden en één met Yardbird rub.
En dan nu het eindoordeel.....
Ten eerste heb ik er veel te veel kruiden opgedaan dat moet bij de volgende batch minder.
Ten tweede was de nare smaak van de hamburger niet meer aanwezig, dat hangen en herverdelen had het deeg dus wel nodig.
Ze smaken prima, maar vind ze niet geniaal lekker... Kortom er is nog werk aan de winkel.
Dus aan de slag volgens het recept zoals hier op het forum beschreven staat. En omdat je worst het best ik grote getallen maakt (je maakt alles toch al vies) meteen 2kg gemaakt.
Ingrediënten:
1kg kippendijen
50 ml water
14 gram colorozo zout
3 gram witte peper
1 gram foelie
0,5 gram gemberpoeder
0,3 gram gemalen kruidnagel
Eerst maar eens in stukken snijden
Even terugkoelen en alles klaar zetten dan malen door de 5mm plaat en een minuut of 8 kneden met de kruiden en het water.
Weer even terugkoelen en voor een tweede keer malen door de 3mm plaat, hier heb ik het in twee keer gedaan want wilde in de ene helft wat extra toevoegen (bacon, cheddar, jalapeno) de andere helft laat ik neutraal.
De bacon mee door de 3mm plaat de rest tijdens het kneden toegevoegd.
Daarna was het tijd om de darmen te vullen en de worsten weg te hangen.
Van de restjes die achterbleven een burger gemaakt, die even later rijzen om s'avonds op te eten.
Nou had ik die gebakken en heb ik hem na het proeven weggegooid. Vond hem niet lekker te zout zat een rare smaak aan (maar kan ook de corona zijn natuurlijk). Door diezelfde corona de dag erna niks gedaan dus ze hebben wat langer gehangen zo'n 36 uur. Daarna gekookt voor een uurtje of twee op 65 graden (met de theorie dat ik dan de kern niet in de gaten hoef te houden, het wordt uiteindelijk allemaal 65graden.
Snel terug koelen en in de koelkast en vandaag weer een dag later heb ik er twee op de BBQ gelegd één met LetzQ kruiden en één met Yardbird rub.
En dan nu het eindoordeel.....
Ten eerste heb ik er veel te veel kruiden opgedaan dat moet bij de volgende batch minder.
Ten tweede was de nare smaak van de hamburger niet meer aanwezig, dat hangen en herverdelen had het deeg dus wel nodig.
Ze smaken prima, maar vind ze niet geniaal lekker... Kortom er is nog werk aan de winkel.