BasBQ
Beef en Steak

Kip: Gemarineerde Drumsticks!

theun2969

Kooltjesharker
Berichten
147
steven-maart13-bourbobchops-5.jpg


steveme023.jpg


Afgelopen Maart was het mijn beurt om een recept te plaatsten voor de Steve & Me.
Hier de link: http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=3003.0

Omdat niet al onze kinderen gek zijn op karbonades had ik ook een paar gemarineerde drumsticks op de Q liggen.
Hier het heerlijke recept voor Gemarineerde Drumsticks

Benodigdheden:
1 handvol korianderblaadjes of zoals ik dat gedaan heb bladpeterselie... fijn gesneden
10(!) knoflookteentjes geperst of fijn gesnipperd
10 cm geraspte verse gember
1 rode spaanse peper fijn gesnipperd (met of zonder zaadjes)
400 ml ongezoete kokos melk
185 ml zoutarme ketjap
4 et honing

Handje rookhout naar keuze (ik heb pruimenhout gebruikt)

5 tot 10 drumsticks
steveme010.jpg


Meng alle ingredi?nten voor de marinade door elkaar.
Leg de drumsticks minstens 6 uur in de marinade, afgedekt en in de koelkast.
steveme013.jpg


Neem de drumsticks uit de marinade en grill 40 tot 50 minuten indirect bij ongeveer 180C
steveme020.jpg


Even laten rusten en kluiven maar!
steveme023.jpg


Bedankt voor het kijken en eet smakelijk!!
 
lekker Theun we zijn hier dol op kip
 
klinkt goed Theun!
 
Oh lekker kippetje. Ook een aziatische inslag zie ik. Hou ik, in gedachten. Zal hem maar niet op mijn To Do lijst zetten (staat hij stiekem wel op natuurlijk)
 
Kip is altijd goed.
 
Het schijnt zondag 20 graden te worden en deze lijkt mij heerlijk om dan te maken. Bedankt voor het delen.
 
Ze zien er goed uit en lijken me heerlijk.
 
Geen dank voor het delen... graag gedaan!

Zo en nu allemaal als de sodemieter die Drumsticks in de marinaden en de Q aan!!
 
Dit wordt mijn eerste recept vanaf dit forum. Zie trouwens 4 et honing staan.
Is datv4 eetlepels?

Kan ik de marinade nu maken, kip erin en 24 uur in de koelkast laten staan, of is dat te lang?
 
ET is eetlepel
tl is theelepel

Ik zie op de foto ook nog limoen liggen, maar die komen in het recept niet terug. Als er een zuur in de marinade zit zou ik ze er niet zo lang in laten liggen, dat kookt nl. het vlees. Denk trouwens wel dat dat sap er in moet gezien het recept.
 
Staan idd limoenen op het plaatje. Ik heb deze er nu ook niet inzitten.
Zal nog wel smaken hopelijk :)
 
Vast wel :D
 
Ja hoor!! Dat gaat er gewoon in hier!!! :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan