- Berichten
- 5.548
Al een hele tijd het idee gehad om een spatchcock chicken te maken maar na een eerste poging gemerkt dat het op m'n Webertje een OTG 47 niet ging passen.
(indirect maar een klein oppervlak waar een beetje kip niet op past.)
Dus die verdween in de oven.
Maar na wat rondsnuffelen en diep nadenken :-? toch een oplossing gevonden voor dit euvel.
Een pizza steen (ingepakt) op drie trommelsteentjes waar ik de briketten tussen laat branden.
't is een probeerseltje maar ik dacht dat het zo wel moest gaan.
Dus op naar de biologische hoeve en een mooie polderhoen aangeschaft.
Bladerend in het grote Weberboek met mediterrane recepten kwam ik deze tegen
"Kip gemarineerd in gember met zoete tomaten jam"
Het leek ons een heerlijk recept om eens te proberen.
Omdat plaatjes meer zeggen dan m'n verhaaltje laat ik jullie graag de foto's zien.
Op deze manier was het velletje niet knapperig maar het ging ons om het vlees en dat was heerlijk van smaak vooral in combinatie met de warme zoete tomaten jam (de volgende keer maak ik hem wel ietsje pittiger)
Zeker een blijvertje.
Dank voor het meekijken.
Grts, Hans.

Dus die verdween in de oven.
Maar na wat rondsnuffelen en diep nadenken :-? toch een oplossing gevonden voor dit euvel.



Een pizza steen (ingepakt) op drie trommelsteentjes waar ik de briketten tussen laat branden.
't is een probeerseltje maar ik dacht dat het zo wel moest gaan.
Dus op naar de biologische hoeve en een mooie polderhoen aangeschaft.

Bladerend in het grote Weberboek met mediterrane recepten kwam ik deze tegen
"Kip gemarineerd in gember met zoete tomaten jam"
Het leek ons een heerlijk recept om eens te proberen.
Omdat plaatjes meer zeggen dan m'n verhaaltje laat ik jullie graag de foto's zien.






Op deze manier was het velletje niet knapperig maar het ging ons om het vlees en dat was heerlijk van smaak vooral in combinatie met de warme zoete tomaten jam (de volgende keer maak ik hem wel ietsje pittiger)
Zeker een blijvertje.
Dank voor het meekijken.
Grts, Hans.