- Berichten
- 406
Zoooo mijn photobucket account doet het weer dus bij deze een gerecht dat ik een tijdje geleden heb gemaakt:
Kippenbouten! Omdat de kids het zo lekker vinden gewoon lekker op een maandag.
De kippenbouten heb ik in gewreven met juanita's dry rub. Voor mij een blijvertje:
Deze mooie dry rub is samengesteld uit de volgende specerijen en smaakmakers:
http://www.bluesmoke-bbq.nl/003rubusa1/dry_rub_usa1.php
4 Eetlepels Zeezout (liefst zonder jodium), niet te fijn gemalen
3 Eetlepels Zwarte Peper korrels, middel-grof gemalen
4 Eetlepels Bruine Basterd Suiker, goed aangedrukt
4 Eetlepels Zoete Paprika Poeder
1 Theelepel Cayenne Peper
2 Theelepels Knoflook Poeder
2 Theelepels Uien Poeder
Ik doe trouwens ook altijd een drupje boter onder het vel maar deze keer heb ik er mosterd onder gedaan....geen commentaar gekregen en ik heb het verschil zelf eigenlijk ook niet geproefd. Ligt waarschijnlijk aan de super hoge kwaliteit van mosterd. Het was een zeldzaam goede mosterd. Uit het jaar 2016. Van deze soort zijn slechts (ik kan er 1 of 2 naast zitten) 2.300.00 gemaakt (in maart van dit jaar). Dat zal het vast zijn geweest
Als we dan toch bezig zijn, dacht ik zo, dan kunnen we er direct maar Hasselback aardappeltjes bij.
Gewoon ingesneden, olijfolie erover, zeezout en een beetje peper:





Tis misschien niet het gezondste maar wel lekker, dan kunnen we net zo goed nog even knoflook, kruidenboter stokbroodje er bij doen:



en het resultaat:


De aardappeltjes en de kip hebben zo'n 50/60 op de BBQ gelegen bij 225/250C?
Stokbroodje nog een minuutje of 8 a 10.
Helaas was niet iedereen op tijd thuis dus iets te lang op de BBQ gelegen.
De kip was een ietsiepietsie droog maar toch nog steeds errug lekker B-)
Kippenbouten! Omdat de kids het zo lekker vinden gewoon lekker op een maandag.
De kippenbouten heb ik in gewreven met juanita's dry rub. Voor mij een blijvertje:
Deze mooie dry rub is samengesteld uit de volgende specerijen en smaakmakers:
http://www.bluesmoke-bbq.nl/003rubusa1/dry_rub_usa1.php
4 Eetlepels Zeezout (liefst zonder jodium), niet te fijn gemalen
3 Eetlepels Zwarte Peper korrels, middel-grof gemalen
4 Eetlepels Bruine Basterd Suiker, goed aangedrukt
4 Eetlepels Zoete Paprika Poeder
1 Theelepel Cayenne Peper
2 Theelepels Knoflook Poeder
2 Theelepels Uien Poeder
Ik doe trouwens ook altijd een drupje boter onder het vel maar deze keer heb ik er mosterd onder gedaan....geen commentaar gekregen en ik heb het verschil zelf eigenlijk ook niet geproefd. Ligt waarschijnlijk aan de super hoge kwaliteit van mosterd. Het was een zeldzaam goede mosterd. Uit het jaar 2016. Van deze soort zijn slechts (ik kan er 1 of 2 naast zitten) 2.300.00 gemaakt (in maart van dit jaar). Dat zal het vast zijn geweest


Als we dan toch bezig zijn, dacht ik zo, dan kunnen we er direct maar Hasselback aardappeltjes bij.
Gewoon ingesneden, olijfolie erover, zeezout en een beetje peper:





Tis misschien niet het gezondste maar wel lekker, dan kunnen we net zo goed nog even knoflook, kruidenboter stokbroodje er bij doen:



en het resultaat:


De aardappeltjes en de kip hebben zo'n 50/60 op de BBQ gelegen bij 225/250C?
Stokbroodje nog een minuutje of 8 a 10.
Helaas was niet iedereen op tijd thuis dus iets te lang op de BBQ gelegen.
De kip was een ietsiepietsie droog maar toch nog steeds errug lekker B-)