Free2be
Sprokkelaar
- Berichten
- 33
Vandaag het kip thema weer eens aangevat, deze keer aan 't spit. De kip voorzien van chicken run, het spothaken aangebracht, De Meater temperatuurmeter geplaatst en de kamado ingericht als volgt, de houtskookkorf achteraan gevuld en op de laagste stand een drupbakje geplaatst. De kamado opgestookt tot +/-180C°. De Meater gaf aan dat de kip na 1h10 de binnen temperatuur van 80C° had bereikt. Van buiten zag de kip er best aantrekkelijk uit. Helaas bij het snijden, zie ik weer dat het vlees rubber aanvoelt en ook nog roze. Ik weet niet wat hier steeds misloopt met die kippenbereiding..Alles wat met kip te maken heeft, zoals drumsticks, dijen, kip op beer can, kip aan 't spit, allen waren NIET gaar en zat het vlees nog stevig aan de botten..Ben ik alleen die dit ervaar of is ieder hier niet te vinden om zulke toestanden weer te geven?