BasBQ
Beef en Steak

Kip aan het spit, gebakken krieltjes, kastanjechampignons en groene asperges

 
 
 

Grimlord

Gemarineerd
Berichten
1.422
Vandaag stond er een kip aan het spit op de planning. Vanochtend op de zaterdagmarkt een mooie braadkip aangekocht en ook wat groene asperges en kastanjechampignons.

Na thuiskomst de kip in een zelfgemaakte rub gezet.
20210605_094725.jpg


Toen het tijd was om de Q aan te steken, de kip op het spit gestoken en er de Meater+ in gestoken.
20210605_110019.jpg

20210605_111840.jpg

Misschien een volgende keer de kip maar eens opbinden, nu hingen de vleugels een beetje los.

Intussen de krieltjes gesneden, de kastanjechampignons gesneden en er fijngesneden knoflook en peterselie aan toegevoegd alsook een beetje roomboter, peper en zout. De groene asperges gewassen, er wat olijfolie over, knoflookpoeder, zwarte peper en wat grof zeezout.
20210605_114831.jpg

Uiteindelijk toch nog van idee veranderd voor de krieltjes, deze een 10-tal minuten voorgekookt. En dan in de sizzling pan gemikt met wat ui en paar lepels saus op basis van zongedroogde tomaten en knoflook in plaats van ze te bakken in de oven met rozemarijn en knoflook.
20210605_121944.jpg


De Meater+ gaf aan dat de kip klaar was. Ze nog even snel laten poseren alvorens te laten rusten.
20210605_120614.jpg


Van het rustmoment gebruik gemaakt om de groene asperges te bakken op de Q.
20210605_121847.jpg


Intussen nog ff snel een pepersaus in mekaar geknutseld met wat kalfsfond, groene peperkorrels en wat lichte room.

Dit was weer een heerlijke maaltijd.

20210605_122744.jpg


Ben tevreden over de Meater+, de resterende bereidingstijd is handig om de bijgerechten mooi op tijd klaar te hebben.
 
Mooi bordje, lekkere chicky met asperge en patatjes. Was graag langs gekomen. 😋

Ps. Dat opbinden van de kip is wel een dingetje. Is ook fijner voor het bereiden als niet alles rond ligt te bungelen.
 
Dat is nog eens een planning, ziet er goed uit
 
Terug
Bovenaan Onderaan