- Berichten
- 949
plannen genoeg, maar ik weet nog niet waar het moet gaan gebeuren (locatie locatie locatie) dus het is afwachten wat ik voor keuken beschikbaar heb. tis een 12 personen aangelegenheid. ik twijfel nog tussen een vooraf van thee-gerookte eendeborst of een vooraf met een culinair vermomde nachtlang gegaarde buikspek (in calvados met wat verdwaalde appel ofzo). dan daarna zou ik wel iets van vis willen serveren, gegrilde coquille voorzien van knolselderij puree, maar in geval van stress is dat het eerste dat weggestreept wordt vermoed ik
hoofdgrecht gaat dan vergezeld van de standaard kerstmeuk, stoofperen (in port met kaneel en steranijs etc), spruitjes met pancetta en kastanje afgeblust met madeira oid, gratin met aardappel en pastinaak, rode kool, afijn, al die winterse huiselijke kost. maar het belangrijkste is natuurlijk een Groot Stuk Vlees, en dat hangt wel van de locatie af. mss een heel varkentje of wild zwijntje, maar ik dacht ook aan ree rack/lende, gans...
toe dan nog wat grand dessert toestanden, als ik echt doordraai mss een peperkoeken huisje om de boel op te fleuren.
en ik wilde ook confit maken, van kwartel, of eendepoot, maar ik geloof dat er geen ruimte meer is op het menu.
zucht, ik haat kerst :-S
hoofdgrecht gaat dan vergezeld van de standaard kerstmeuk, stoofperen (in port met kaneel en steranijs etc), spruitjes met pancetta en kastanje afgeblust met madeira oid, gratin met aardappel en pastinaak, rode kool, afijn, al die winterse huiselijke kost. maar het belangrijkste is natuurlijk een Groot Stuk Vlees, en dat hangt wel van de locatie af. mss een heel varkentje of wild zwijntje, maar ik dacht ook aan ree rack/lende, gans...
toe dan nog wat grand dessert toestanden, als ik echt doordraai mss een peperkoeken huisje om de boel op te fleuren.
en ik wilde ook confit maken, van kwartel, of eendepoot, maar ik geloof dat er geen ruimte meer is op het menu.
zucht, ik haat kerst :-S