Hi allen
,
Momenteel ben ik actief bezig met de aankoop van een keramische barbecue (ei). Ik heb momenteel een 'goedkope' houtskoolbarbecue (olievat).
Natuurlijk heb ik een paar vragen aan jullie!
1. Dagelijks gemak/onderhoud: Bij mijn huidige barbecue moet ik na elk gebruik een grote schoonmaak houden om het kool en as eruit te krijgen, en dit waait dan alle kanten op in mijn tuin. Dit weerhoud mij ervan de barbecue soms aan te steken.. (slecht, ik weet het).
Een ei lijkt me zoveel makkelijker. Ik hoorde dat je hier vaak gewoon houtskool op het oude houtskool/as kan gooien voor ronde 2. En als je het as eruit wilt halen kan dit makkelijk via het rooster onderin het ei. Dit speelt toch wel een grote rol voor mij, het dagelijkse gemak. Hoe zien jullie dit?
* ik ben me ervan bewust dat ook een ei veel onderhoud nodig heeft, maar dit is dan eerder 1x een goede onderhoud in de zoveel tijd zoals ik heb vernomen.
2. Garantie: Door het hoge prijskaartje van een keramische ei-barbecue zat ik naar tweedehansjes te kijken. Ik kijk alleen naar de modellen met 20 jaar garantie door het hoge prijskaartje (vooral Bastard; die vind ik het mooiste). Nu viel mij op dat op het garantiebewijs staat dat alleen de originele koper garantie heeft. Heeft iemand hier ervaring mee? Anders kan ik voor mijn budget (max 800 EUR) net zo goed een 'nieuw' ei kopen van een minder merk met maar 2 jaar garantie (bijvoorbeeld de urban chef large van de intratuin).
Hoor graag van jullie! Bedankt allemaal!

Momenteel ben ik actief bezig met de aankoop van een keramische barbecue (ei). Ik heb momenteel een 'goedkope' houtskoolbarbecue (olievat).
Natuurlijk heb ik een paar vragen aan jullie!
1. Dagelijks gemak/onderhoud: Bij mijn huidige barbecue moet ik na elk gebruik een grote schoonmaak houden om het kool en as eruit te krijgen, en dit waait dan alle kanten op in mijn tuin. Dit weerhoud mij ervan de barbecue soms aan te steken.. (slecht, ik weet het).
Een ei lijkt me zoveel makkelijker. Ik hoorde dat je hier vaak gewoon houtskool op het oude houtskool/as kan gooien voor ronde 2. En als je het as eruit wilt halen kan dit makkelijk via het rooster onderin het ei. Dit speelt toch wel een grote rol voor mij, het dagelijkse gemak. Hoe zien jullie dit?
* ik ben me ervan bewust dat ook een ei veel onderhoud nodig heeft, maar dit is dan eerder 1x een goede onderhoud in de zoveel tijd zoals ik heb vernomen.
2. Garantie: Door het hoge prijskaartje van een keramische ei-barbecue zat ik naar tweedehansjes te kijken. Ik kijk alleen naar de modellen met 20 jaar garantie door het hoge prijskaartje (vooral Bastard; die vind ik het mooiste). Nu viel mij op dat op het garantiebewijs staat dat alleen de originele koper garantie heeft. Heeft iemand hier ervaring mee? Anders kan ik voor mijn budget (max 800 EUR) net zo goed een 'nieuw' ei kopen van een minder merk met maar 2 jaar garantie (bijvoorbeeld de urban chef large van de intratuin).
Hoor graag van jullie! Bedankt allemaal!
Laatst bewerkt: