BasBQ
Beef en Steak

Kamado schoonbranden?

Robbie

Vuurmaker
Berichten
95
Ik kan het niet zo snel vinden maar wanneer moet je een kamado schoonbranden en is dat wel nodig?
 

Rdj

Gemarineerd
 
 
Berichten
1.858
Ik kan het niet zo snel vinden maar wanneer moet je een kamado schoonbranden en is dat wel nodig?
Is niet nodig, tenzij je hem lang niet hebt gebruikt en er zit schimmel in ..maar tussen door bak een pizza dan is hij schoon en heb je wat lekkers😄
 

Robbie

Vuurmaker
Berichten
95
Schimmel krijgt voorlopig geen kans ;) maar dank voor je bericht. Gewoon lekker door blijven grillen dus.
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj

Just Vodka

Stoker
 
Berichten
271
Ik zou het inderdaad niet doen, je krijgt dan met vele hogere temperaturen te maken als normaal. Wat gevolgen kan hebben voor het vilt of de lijm laag ervan, en heb ook gelezen over barsten in keramiek na het schoonbranden.

En waarom? De binnenkant van je bbq ziet er wat schoner uit tot de eerstvolgende low and slow sessie met rookhout.

De zwarte aanslag zit goed genoeg vast en valt niet op je eten. Als dat wel zou gebeuren zou ik zeggen: doen.
 

Ghost

Pitmaster
 
 
 
Berichten
807
Binnenkant van de Dome borstel ik regelmatig met een zachte borstel.
Dan komen de zwarte schilfertjes eraf, anders vallen ze soms op uw eten.
 

BBCharlie

Kooltjesharker
Berichten
247
Ik doe het wel eens per ongeluk :oops: Dan steek ik ze aan en omdat ik de concentratie van een puppy heb en er hier twee kleine koters rond rennen die mij afleiden, kom ik wel eens terug bij een dome thermometer op maximaal 😶‍🌫️

Bij mijn Weber Summit is het wel mooi hoor. Dan brand echt álles weg en is de binnenkant weer shiny rvs.
 

Cherrywood

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.839
@BBCharlie : zo herkenbaar

Gelukkig kan de Summit wat hebben.

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 

twirre

Tondelzoeker
 
 
Berichten
22
ik brand alleen het rooster wel eens schoon.. half uurtje op ong 300C. Eingelijk geen idee of dit evt. slecht is voor de kamado.. Het rooster is wel altijd mooi schoon :)
 
Laatst bewerkt:

BBCharlie

Kooltjesharker
Berichten
247
De thermometer gaat dan kaduuk. Hij geeft nadat je zo'n hitteblast geeft niet meer de juiste temperatuur aan.

Oh daar heb ik geen problemen mee. Zowel de dome thermometer, als mijn laser, als mijn (draadloze) probes geven dezelfde temperatuur in de dome aan. En zowel bij de Weber Summit als de Grill Guru. Zou ook wel gek zijn als een thermometer niet de aangegeven temperaturen kan weerstaan.
 

Robbie

Vuurmaker
Berichten
95
Ik denk dat hij bedoelt dat niet alle thermometers die hoge temperaturen aankunnen. De draadjes b.v. naar de sensoren.
 

Cherrywood

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.839
Ook geen probleem met de dome thermometer na een hete sessie. Pizza temperatuur kan hij in ieder geval prima aan.

Een probe is gevoeliger

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 

SandyMan

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
2.678
Als je echt veel low en slow gedaan hebt kan 't nog wel eens verstandig zijn om de ketel eens op te stoken.. Daarbuiten is het alleen maar onnodig stress voor al het ijzerwerk aan de buitenkant.

Pizza bakken is het uiterste al, keertje 200 graden grillen is ook prima hoor.
 
Bovenaan Onderaan