BasBQ
Beef en Steak

Kalfswangen bier stoofpot ( lopend draadje)

Mooi verslag 👍🏻, en een top maaltje.
Leuk man om zo met je dochter bezig te zijn .
Heb een van de zelfde leeftijd, zal haar ook eens meer bij betrekken als ze het leuk vind.
 
Ziet er echt heerlijk uit! En die wangetjes zo in 5 geheel is goddelijk...

Verstuurd vanaf mijn SM-S906B met Tapatalk
 
Mooi verslag 👍🏻, en een top maaltje.
Leuk man om zo met je dochter bezig te zijn .
Heb een van de zelfde leeftijd, zal haar ook eens meer bij betrekken als ze het leuk vind.
Ik leer ze zo bewust mogelijk met alles om te gaan wat ze hier opvreten!

Wat ook zeer leuk en leerzaam is voor de kids en jezelf. Blinddoek om en kruiden oid proeven. Grappig spannend en gelijk competitie.

Hier net de restjes opgegeten😋

20230115_180002.jpg


Zat nog een kalfswang voor papa onder😉😜
 
Ziet er zeer lekker en gezellig uit!
 
ziet er top uit! Heb je hier ook het recept van?

Eerlijk gejat & aangepast:

Pas de hoeveelheid naar de grote van je Dutch oven aan. Mijn Petromax is 8 liter. Alles is een leidraad kook lekker op gevoel!

Kalfs- of Ibericowangen in Grand Prestige saus;

+- 2kg wangen
BBQ rub naar keuze, ik had een sterke eigen gemaakte rund rub zonder zout.

Veel peen
1 complete bleekselderij
Sjalotten/ui/rode ui 🙊 gas derop
1 bol knoflook niet te zuinig
1 eetlepel gehakte tijm
1, eetlepel gehakte rozemarijn
3 kleine blikjes tomatenpuree
4 flesjes Hertog Jan Grand Prestige
water op gevoel
2 groenteboullionblokjes
2 eetlepels appelstroop
5 blaadjes laurier
3 ontbijtkoeken
Pas op: ik hou van pit, ik had flink gemalen peper erdoor gegooid 😈
Citroen
Peterselie

1 BBQ met deksel
1 grote gietijzeren pan, emaile mag ook
3 blokjes rookhout wat je lekker vind, ik had kersen.

De BBQ ingericht op 120 graden indirect, de wangen avond ervoor schoongemaakt en gekruid daarna wegglegd in de garage.

De BBQ indirect ingericht op 120 graden. De wangen circa 2.5 uur gerookt op kersenhout.

De temperatuur stellen we opnieuw af, nu op 160 graden voor het stoven. De gietijzeren pan kan op het rooster om warm te worden. Vlees ff in alufolie.

In de gietijzeren pan de gesneden groenten + de knoflook aangebakken en de tomatenpuree ontzuurd. Wangen in de pan en overgieten met het bier en het water. Heb je geen Grand Prestige in huis dan smaakt een ander donker bier zoals een dubbel of een Belgisch donker ook prima.

De rest van de kruiden en de appelstroop erin en laten stoven voor circa 3/4 uur Als het te ver in kookt kun je wat water toevoegen.

Serveren met rijst/aardappelen/frieten.
Beetje gremolata erop voor wat frisheid en je hebt een waardig feestmaal om het weekend mee af te sluiten!!
 
Terug
Bovenaan Onderaan