Vandaag het beest weer een slinger gegeven. Even naar de groothandel geweest en wat aanbiedingen gescoord. Mooi stuk kalfsmuis, stukje zalm en een bavette.
Snel het beest aangestoken kijk hem eens roken
De kalfsmuis met peper en zout en wat olijfolie met knoflook ingesmeerd, o ja ook nog wat tijm.
De bedoeling is om de temperatuur op 100 C te houden en wat appelhout erop.
Met de temperatuur heb ik toch wat problemen ik kan die nooit laag houden. Gevuld met 300 gram houtskool en een stukje appelhout.
Aan een zijde de kolen aangestoken en bij 95 C het vlees erop. De temp liep door naar 130 graden en even de kolen herschikt hierna kiep de temperatuur van 85C naar 135 cC op het eind. Bij 52 C het vlees eraf gehaald en 5 minuten ingepakt. Hierna dun gesneden. Het dunne puntje had wat te veel rooksmaak maar de rest was erg lekker. Al zal ik de volgende keer wat korter rook toevoegen.
Hier de lucht inlaat en uitlaat
Zoals jullie zien staat alles nagenoeg dicht.
Nu het resultaat
Snel het beest aangestoken kijk hem eens roken
De kalfsmuis met peper en zout en wat olijfolie met knoflook ingesmeerd, o ja ook nog wat tijm.
De bedoeling is om de temperatuur op 100 C te houden en wat appelhout erop.
Met de temperatuur heb ik toch wat problemen ik kan die nooit laag houden. Gevuld met 300 gram houtskool en een stukje appelhout.
Aan een zijde de kolen aangestoken en bij 95 C het vlees erop. De temp liep door naar 130 graden en even de kolen herschikt hierna kiep de temperatuur van 85C naar 135 cC op het eind. Bij 52 C het vlees eraf gehaald en 5 minuten ingepakt. Hierna dun gesneden. Het dunne puntje had wat te veel rooksmaak maar de rest was erg lekker. Al zal ik de volgende keer wat korter rook toevoegen.
Hier de lucht inlaat en uitlaat
Zoals jullie zien staat alles nagenoeg dicht.
Nu het resultaat