BasBQ
Beef en Steak

Kabeljauw?!

ellenblokhuis

Kooltjesharker
 
 
 
Berichten
177
Doen jullie wel eens kabeljauw op de Q?! Ik heb nog een mooie filet liggen maar kan eigenlijk maar weinig over vinden. Dacht zelf aan insmeren met mosterd en dille en dan omwikkelen met parmaham en dan even op de wga...
 

Dominique

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
6.753
Dan spring ik vast in de auto, tot zo!
 

MarBQ

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
3.192
Ik zeg Doen!!! 8)
 

El Fumarole

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.128
Kabeljauw houdt prima in zulk soort bereidingen. Ik kan me best voorstellen dat dat op de BBQ ook goed zal lukken.
Overigens heb ik zoiets vergelijkbaars (weliswaar zonder mosterd) wel eens op het gewone gasfornuis gemaakt en de pan daarna afgeblust met citroensap en een klein beetje jenever. Tenslotte de saus afmonteren met een beetje roomboter. Dat bleek een hit...;D
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
11.691
Je zou er zoiets op los kunnen laten. http://www.bbq-nl.com/2011/01/maleisische-zwaardvis-in-bananenblad.html Ik denk dat dat wel werkt voor kabeljauw ook.
Voordeel van het inpakken is dat het niet aan het rooster blijft kleven of uit elkaar valt in je barbecue als het gaar is. I.p.v. bananenblad zou het ook in folie kunnen maar dan kun je het ook zo in de oven schuiven ;)
 

nicodejong

Vuurmaker
Berichten
76
Wat wij wel eens op wen familie bbq krijgen is kabeljauw in een pakketje van aluminiumfolie met soepgroenten hier gaat ook altijd nog een sausje bij ij maar weet zo niet wat
 

maroc

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.546
ellenblokhuis zei:
Doen jullie wel eens kabeljauw op de Q?! Ik heb nog een mooie filet liggen maar kan eigenlijk maar weinig over vinden. Dacht zelf aan insmeren met mosterd en dille en dan omwikkelen met parmaham en dan even op de wga...

Doen gewoon omdat het kan. Even tussen een rooster en smikkelen maar ;D
 

ellenblokhuis

Kooltjesharker
 
 
 
Berichten
177
Bedankt voor de tips! Voorlopig heb ik nu salie en parmaham in de planning en dan om en om een paar minuten op de Q. Als een soort saltimbocca, op het bord een beetje citroen erbij. Komt vast goed. Als het er deze dagen nog van komt, post ik foto's in dit draadje!

Er staan ons ook nog picanha, bcc en misschien nog ribbetjes te wachten... Je weet maar nooit met de waterland bbq-ers!
 
Bovenaan Onderaan