- Berichten
- 695
Hoi hoi..
Nou de 40 komt in de buurt.. en meteen ben ik 2 weken ziek ipv 2 dagen van een griepje.. helaas niet veel kunnen bbqen deze tijd..gelukkig gaat hier verandering in komen.
We beginnen vandaag met kaas. Oldtime favorietje bij een hoop vrienden en familie. Hier maak ik ook wat meer van, wil ik zelf nog wat overhouden voor bij de borrel of in de kaas salade.
4 kilo extra belegen kaas.
Dit moet natuurlijk ook begeleid worden.
De CSG is gevuld met beuk. Deze heb ik een nachtje boven de kachel laten staan om zeker te weten dat er geen vocht in zit en dus lekker door smeult.
We zien hier dat de kaas nog redelijk "wit" is..
Dat roep natuurlijk om een weizen.
De vorige keer had ik ze 3.5 uur gerookt. Deze waren goed, maar je zoekt ook de grens op wat smaak betreft. Deze mochten dus 4 uur. Ook omdat de extra belegen kaas wat harder is dan belegen of jong..en in mij optiek dus wat minder rook op neemt.
4 uur later.. even spieken.. jawel dit is mooi.
Erg benieuwd wat de KSG gedaan heeft..
Spoiler..prachtig plaatje wel hoor
Normaliter laat ik de kaas een nachtje uitdampen.. deze keer er toch voor gekozen het maar een half uurtje te doen. Zodat de kaas in elk geval niet gaat zweten en wat vochtiger blijft.
De helft ingeseald na 30 min.
De andere helft in een zipp zakje en die seal ik morgen in. Ik had geen zin meer
benieuwd of die 45 min meer rook ook meer smaak geeft, of dat het net te veel is.
Nou is de kunst dit tegen niemand te zeggen..anders ben ik mijn voorraadje zo kwijt.. dus sssstt
.
Dank voor het lezen
Nou de 40 komt in de buurt.. en meteen ben ik 2 weken ziek ipv 2 dagen van een griepje.. helaas niet veel kunnen bbqen deze tijd..gelukkig gaat hier verandering in komen.
We beginnen vandaag met kaas. Oldtime favorietje bij een hoop vrienden en familie. Hier maak ik ook wat meer van, wil ik zelf nog wat overhouden voor bij de borrel of in de kaas salade.
4 kilo extra belegen kaas.
Dit moet natuurlijk ook begeleid worden.
De CSG is gevuld met beuk. Deze heb ik een nachtje boven de kachel laten staan om zeker te weten dat er geen vocht in zit en dus lekker door smeult.
We zien hier dat de kaas nog redelijk "wit" is..
Dat roep natuurlijk om een weizen.
De vorige keer had ik ze 3.5 uur gerookt. Deze waren goed, maar je zoekt ook de grens op wat smaak betreft. Deze mochten dus 4 uur. Ook omdat de extra belegen kaas wat harder is dan belegen of jong..en in mij optiek dus wat minder rook op neemt.
4 uur later.. even spieken.. jawel dit is mooi.
Erg benieuwd wat de KSG gedaan heeft..
Spoiler..prachtig plaatje wel hoor
Normaliter laat ik de kaas een nachtje uitdampen.. deze keer er toch voor gekozen het maar een half uurtje te doen. Zodat de kaas in elk geval niet gaat zweten en wat vochtiger blijft.
De helft ingeseald na 30 min.
De andere helft in een zipp zakje en die seal ik morgen in. Ik had geen zin meer

benieuwd of die 45 min meer rook ook meer smaak geeft, of dat het net te veel is.
Nou is de kunst dit tegen niemand te zeggen..anders ben ik mijn voorraadje zo kwijt.. dus sssstt

Dank voor het lezen