BasBQ
Beef en Steak

Kaapse bloemkool

 
 
 

Kiwietje

Stoker
Berichten
308
Na al het vlees was het tijd om een keer wat groente op de bbq te bereiden. Ik kwam het recept van Jord Althuizen tegen voor een hele bloemkool en die was zeker de moeite waard!

De bloemkool heeft eerst in een pan gelegen met laurier, knoflook en korianderpoeder (7 min). Daarna ingesmeerd met paprikapoeder en zonnebloem olie en vervolgens indirect gegaard bij 180 graden. Na 40 min grillen een "kaapse currysaus" over de bloemkool gegoten.
20201212_175126.jpg
20201212_181724.jpg
20201212_181843.jpg
20201212_182136.jpg
20201212_182744.jpg
20201212_182843.jpg
 
Dit vind ik gewoon supercool! Dank je wel man. Die ga ik echt maken!!!!
 
Een keer wat anders! Zou je het recept misschien willen delen?
 
Ja lekker man... met 'n papje... met 'n papje!
 
netjes hoor.
ziet er goed uit, dat bloemkooltje
 
Dat ziet er een fijn gerechtje uit. Ga ik eens onthouden. Lijkt me erg lekker. TNX voor de inspiratie.
 
Lekker hoor!

Zonder het sausje maar ongeveer op dezelfde manier grill ik vaak een hele bloemkool met kruiden (paar minuutjes voorkoken) in de skillet op de kamado. Klassieker die bij ons vaak voorbij komt als doordeweeks gerecht.

Groeten van Robert
 
Geweldig, toevallig vandaag ook gemaakt, alleen dan in de oven.
Ik vond de saus alleen wel te heftig. Nog verdund met yoghurt.
 
Geweldig, toevallig vandaag ook gemaakt, alleen dan in de oven.
Ik vond de saus alleen wel te heftig. Nog verdund met yoghurt

De saus is inderdaad vrij sterk. Ik hou er wel van, maar mijn vrouw vind het niet erg als ik wat matig met de chili;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan